Yoğurtlu kıymalı karnabahar

Yoğurtlu kıymalı karnabahar tarifi

Yoğurtlu kıymalı karnabahar
Malzemeler
1 karnabahar
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
Tuz
Kıymalı sos için
1 soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 g kıyma
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
2-3 dal maydanoz
Üzeri için
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Kızartmak için
Ayçiçek yağı

Hazırlanışı:
Karnabaharı yıkayıp parçalara ayırın. Geniş bir tencereye alarak bol su ile haşlayın. Bir karıştırma kabında yumurtalar, süt, un ve tuzu çırpın. Haşladığınız karnabaharın suyunu süzüp bu karışıma batırın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Kıyma sosu için yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Salça ve kıymayı ekleyip tuz, karabiberle tatlandırın. Kıyma pişince ince kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın. Üzeri için yoğurdu hafif çırpıp ezdiğiniz sarımsağı ilave edin ve karıştırın. Kızarttığınız karnabaharları bir servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sostan dökün.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil