Yulaflı çikolatalı kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Hem tatlı olsun hem de az kalorili olsun diyorsanız Arda Türkmen'in mutfağından yulaflı çikolatalı kurabiyeye bayılacaksınız! Peki, yulaflı çikolatalı kurabiye nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...
Elele, pandemi günlerinde ünlü şef ve yemek kitabı yazarlarından sağlıklı, bağışıklığı güçlendirecek tarifler almıştı. Sosyal mesafeli 50 tarif arasında Arda Türkmen'in yeşil börek tarifi de yer alıyordu. Hazırsanız başlayalım... (Acukalı çörek tarifi ve yeşil börek tarifi de ilginizi çekebilir)
10 kişilik
10 dakika
20 dakika
200 kalori
Yulaflı çikolatalı kurabiye için gerekli malzemeler
- 1/2 su bardağı doğranmış badem
- 1.5 su bardağı yulaf
- 2 olgunlaşmış muz
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 su bardağı parça çikolata
- 1 tutam deniz tuzu
1
Yulaf ve bademleri bir tavada kokusu çıkana kadar kavurun, tarçını ekleyin ve hemen soğuması için kenara alın.
2
Ayrı bir kapta muzları çatalla iyice ezin, yulaflı karışımı, tuz ve parça çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
3
Bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine doğal kayacıklar formunda dizin.
4
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.