Yulaflı glütensiz pasta

Yulaflı glütensiz pasta tarifi

Malzemeler:
2,5 su bardağı glütensiz yulaf
2 adet muz
2 yemek kaşığı karadut özü veya hurma ya da bal benzeri tatlandırıcılar
2 su bardağı süt
4-5 yemek kaşığı kakao
1 avuç iri kırılmış ceviz
1 avuç kabak çekirdeği içi

Hazırlanışı:
Sütü ocakta ılıtın. İçine yulafları ekleyerek, sütü çekmesini sağlayın. Muzları ayrı bir yerde ezerek kakao ve karadut özü ile karıştırın. Süt ile yumuşattığınız yulafları ve hazırladığınız muz karışımını birleştirerek bir kıvam sağlayın. Ceviz ve çekirdekleri ilave ederek tekrar karıştırın. Tercihen 2-3 saat kadar buzdolabında bekleterek sertleşmesini sağlayın. Üzerine kakao ve Hindistan cevizi rendesi serperek servis edin.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil