Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi nasıl yapılır?

MoVe La Ventura'nın menüsünden Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi. Peki, bu lezzetli tarif nasıl yapılıyor? İşte Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

DERLEYEN: SELEN TANYERİ
TARİFLER: LA VENTURA
FOTOĞRAFLAR: CUSTOMAKERS

4 kişilik
40 dakika
10 dakika
150 kalori

Zahterli sebze & Beluga mercimek için malzemeler;

  • 3-4 adet kabak
  • 3-4 adet köy biberi
  • 50 ml zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kuru zahter
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 bardak haşlanmış beluga mercimek
  • Süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Lavaş
1 Biberleri, çok küçük olmayacak şekilde kesin.
2 Kabakları, yarım santimetre kalınlığında yuvarlak dilimler halinde dilimleyin.
3 Tüm bu karışımı zeytinyağında 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra zahter, kimyon, susam ve az miktarda tuz ekleyin.
4 Ardından 2-3 dakika daha kavurduktan sonra içine mercimekleri ekleyin ve ateşten alın.
5 Farklı bir yerde yoğurt, nane ve tuz ile bir sos hazırlayın.
6 Servis tabağına küçük yuvarlak lavaşları dizin.
7 Üzerlerini sebze karışımı, yoğurt sos ve taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil