Zeytin ezmeli açma

Pastane lezzetlerini evde kendiniz de yapabilirsiniz.

Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
1 paket (11 gr) instant maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı
7 su bardağı un
Dolgusu için
Zeytin ezmesi
Üzeri için
Susam
Çörek otu

Hazırlanışı:
Ilık süt ve mayayı büyük bir kaseye alıp karıştırın. Tuz, şeker ve ayçiçek yağını başka bir kapta karıştırıp mayalı karışıma ekleyin. Unu ilave ederek hamuru yoğurun. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamur hafifçe ele yapışır kıvama geldiğinde üzerini streç folyoyla kapatıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın. Elinizi hafifçe yağlayıp hamurdan büyükçe bir parça koparın. Elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerine zeytin ezmesi sürün. Rulo şeklinde sarıp uçlarından tutarak ters yönlere doğru çevirin ve uçların birbirine yapıştırın. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil