Zeytinli ekmek tarifi nasıl yapılır?
Sabah kahvaltısı özellikle hafta sonları için önemli bir keyif. Kahvaltı için alternatif bir lezzet arayanlara ise bir önerimiz var... Lora Karal’dan kahvaltı sofralarınız için enfes bir lezzet: Zeytinli Ekmek
6 kişilik
120 dakika
55 dakika
264 kalori
Zeytinli ekmek için malzemeler;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı çekirdekleri ayıklanmış sele zeytini
1
Ilık suyun içine şeker ve mayayı atın, iki dakika kadar köpürsün.
2
Ardından kalan tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
3
Ele yapışan bir hamur olduğu için kaşık ile karıştırmanız daha kolay olacaktır.
4
Üzerini hafifçe yağlayıp ıslak bezle kapatın, iki katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin.
5
Daha sonra hamuru un serilmiş zemine alın ve spatula ile unu yedirilip yağlı kağıt serilmiş fırın kabına alın.
6
Üzerini örterek 15 dakika daha beklemelisiniz.
7
Son olarak üzerine yağ sürüp 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar, ortalama 45-55 dakika pişirebilirsiniz.