Zeytinli ve enginarlı börek

Malzemeler
Hamur için
500 gr un
1 paket (11 gr) instant maya
Tuz
Ilık su
Ayçiçek yağı
İç harcı için
5 temizlenmiş enginar
2 taze soğan
1 soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin

Hazırlanışı:
Unu geniş bir kaseye eleyin. Ortasını çukur şeklinde açın. Tuz ve mayayı ekleyin. Azar azar ılık su ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın. Her iki büyük bezeyi beşer küçük bezeye ayırın. Oda ısısında yarım saat bekletin. Böreğin iç harcı için, temizlenmiş enginarları küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğanı ekleyip kısık ateşte kavurun. Enginarı ekleyip kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Dilimlenmiş siyah zeytini ekleyip karıştırın. İlk beş bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıp aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste dizin. Diğer beş bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Hamurları yarım santim kalınlığında açın. Parçalardan birinin üzerine enginarlı harcı yayın. Diğer hamuru üzerine yayıp kenarlarını birbirine yapıştırıp hafifçe burarak katlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil