Zeytinyağlı bakla tarifi nasıl yapılır?

Elele arşivinde Deniz Türkali'den hafif ve sağlıklı bir tarif... İşte zeytinyağlı bakla tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

4 kişilik
15 dakika
20 dakika
70 kalori

Zeytinyağlı bakla tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kg bakla
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 2 soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 dal taze soğan
  • Dereotu
1 Geniş ve derin bir kaseye suyu, 2 çorba kaşığı unu ve 1 limonun suyunu koyup çırpın. Baklaların 2 başını ve yan kılçıklarını temizleyin.
2 Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
3 Kuru soğanları piyazlık doğrayın. Kuru soğanları ve sarımsakları bir tencerede 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun. Baklaları sudan çıkartın. Kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
4 Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın. 1 su bardağı kadar unlu, limonlu su ile 1 su bardağı da normal su koyup, kapağını kapatarak pişirin.
5 Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotuyla süsleyin.
Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi