Zeytinyağlı taze bakla

Malzemeler
1 kg taze bakla
2 soğan
2-3 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
½ tatlı kaşığı tuz
½ demet dereotu
Tam yağlı taze yoğurt

Hazırlanışı

Baklaların başlarını alın, varsa kılçıklarını ayıklayın, bol suda yıkayın, ikiye bölün. Kararmamaları için1 yemek kaşığı un ve ½ limon suyu kattığınız suya atın. Soğanları piyazlık doğrayın, zeytinyağının yarısını kullanarak, ağır ateşte şeffaflaşıncaya kadar pişirin. Baklaları, toz şekeri ve tuzu ilave edin, üstlerini kapatacak kadar sıcak su katın. Sıcak su baklanın rengini koruyacaktır. Ortadan az ateşte 20-25 dakika pişirin. Baklanın cinsine yenik düşmemek için, siz yine de kontrol edin. Gerekiyorsa biraz daha kaynar su ilave edip, pişirmeye devam edebilirsiniz. Pişme süreci tamamlanıp, baklalar soğumaya başladığında zeytinyağının geri kalanını dökün. Tamamen soğumadan önce tencereden almayın. Sunuma yakın ince doğranmış dereotunu serpin. Çok taze tam yağlı yoğurtla servis yapın.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil