Ebru Şinik’den Bütünsel Detoks Önerileri - 1
Pratik ve Etkili Uygulamalar e-kitabım geçen hafta okurlarla buluştu.
Ebru Şinik
Herkesin çok daha rahat erişebileceği bir fiyattan satılabilmesi üzere (6,5TL) sadece e-kitap olarak yayınlama kararı aldığım bu kitabımı kitapçılarda ve raflarda bulamazsınız. Sadece D&R web sitesi Kobo bölümünden veya store.yukselencag.com web sitesinden satın alarak, cep telefonu, bilgisayar veya tabletinize hemen indirip anında okumaya başlayabileceğiniz kitabımın içeriğinden biraz bahsetmek isiyorum size.
Hemen hemen herkes detoks deyince sadece ağızdan içeri giren besinlerin niteliklerini anlıyor. Ve detoks deyince aklımıza gelen ilk şey aç kalmak... Peki size detoksun yediklerimiz dışında, fizyolojimizdeki başka çok önemli temizlik sistemlerini de harekete geçirecek geniş uygulamalar zincirinden oluşması gerektiğini söylesem? Ve detoks ancak bütünsel olarak uygulandığı takdirde en yüksek faydayı deneyimleyebileceğinizi?
Ebru Şinik’den Bütünsel Detoks Önerileri bugüne kadar detoks kavramı ile ilgili bildiklerinizi altüst ederek , size daha mutlu, daha sağlıklı, daha huzurlu, daha dengeli ve neşeli bir yaşamın kapısını aralayacak olan bir temel başvuru kitabı özelliğini taşıyor. Hem de irade kullanmaya gerek kalmadan, acı çekmeden, açlıktan psikolojiniz bozulmadan, modunuz düşmeden nasıl daha sağlıklı ve mutlu olabileceğinizin giriş bilgilerini bu kitapta bulabilirsiniz.
Kitabım aşağıdaki ana başlıklardan oluşuyor ;
➢ Bütünsel Sağlık ve Sağlıklı Yaş Alma Nedir, Nasıl Sağlanır?
➢ Detoks Yaparken Bilinmesi Gerekenler
➢ Gündelik Yaşamda Nefes, Nefes Teknikleri ve Detoks Etkisi
➢ Hangi Nefes Tekniğine İhtiyacınız Var?
➢ Nefes Teknikleri ile Zayıflamak Mümkün mü
➢ Ayurvedik Yaşama Giriş
➢ Ayurvedik Beslenme ve Temel Prensipleri
➢ Aşırı Yeme İsteğinizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?
➢ Detoks Sürecinde Masajın Mucizevi Önemi
➢ Zihinsel Detoksun Anahtarı: Meditasyon
Kitabımın giriş kısmı olan Bütünsel Sağlık ve Sağlıklı Yaş Alma Nedir, Nasıl Sağlanır? bölümünü Elele okuyucularına hediye olarak burada 3 bölüm halinde paylaşmak istiyorum.
Ve işte başlıyoruz;
Sağlıklı Yaş Alma Nedir, Nasıl Sağlanır?
Dünyada hızla yükselen bir trend olan well-aging, yani “İyi Yaş Alma” veya “Sağlıklı Yaş Alma” olarak çevirebileceğimiz bu terim, biyolojik yaşımız yükselirken kendimizi bütünsel olarak mutlu, sağlıklı, iyi, enerjik ve dengede hissetmemizi ifade etmektedir.
Bilimadamları sağlıklı, zinde, enerjik ve mutlu bir şekilde, yaşlanma emarelerine kapılmadan yaş almanın temelinin “Yaşam Tarzımız” olduğunu belirtmekte. Sağlığı kaybetmeden önce sağlığı korumanın önemini kavramak ve bu doğrultuda bir yaşam tarzı tesis etmeyi amaçlamak uzun yıllar boyunca Sağlıklı Yaş Almayı da beraberinde getiriyor.
Ezoterik bilgilerin yanısıra klasik batı tıbbı da insanoğlunun kendi kendini şifalandırma yetenekleri ile donatıldığının üstünü çiziyor.
Sağlıklı ve İyi Yaş Alma Sürecini Nasıl Başlatabiliriz?
1. Kaliteli Uyku
Sağlıklı Yaş Alma’nın birincil gerekliliği şüphesiz dengede bir uyku düzenine sahip olmakta yatıyor. Bilimadamları sağlıklı bir yaşam için her insanın günde ortalama 6-8 saat uykuya ihtiyacı olduğunun üstünü çiziyor. Tabii ki uyku süresi kadar, ne zaman yatağa gidip uyuduğunuz da çok önemli. Sağlık, mutluluk ve denge ancak tabiatın ritimlerine ayak uydurduğumuz zaman kuruluyor. Yani güneş doğarken tabiatın uyanmasıyla güne başlamak ve güneş battıktan bir kaç saat sonra ortalama 22.30-23.00 civarları yatağa uyumak için girmek en sağlıklısı.
Tabiatın ritimlerine uyum sağlamadan, bedenin detoks saatleri dışında uyuyorsanız beden kendi tamir mekanizmalarını gerektiği gibi çalıştıramaz. Buna göre yaklaşık 22.30-02.00 saatleri aralığında fiziksel bedendeki detoks işlemleri gerçekleşirken, 02-00-04.00 aralığında da zihinsel detoks süreci gerçekleşiyor.
O yüzden akşam yemeklerinin hafif geçirilmesini öneririz. Çünkü eğer akşam yemeğinde sindirim sistemine yük getiren ağır bir menü seçimi yapılmışsa, bedenin kendini yenilemek için kullanması gereken enerji besinlerin hazmedilmesi için harcanmaya başlanır. Dolayısı ile bedenin gündelik olarak gerçekleştirdiği fiziksel yenilenme ve detoks süreci randımanlı bir şekilde gerçekleştirilememiş olur. Hele birde yatağa 24.00’den, 01.00’den önce girmeyenlerdenseniz, o durumda zaten fiziksel detoks saatlerinde uyanık olduğunuz için erken yaşlanma süreci hızla çalışmaya başlar. Geceleri uyuyamayıp, sabaha karşı yatağa gidenlerinse psikolojik rahatsızlıklardan kaçma şansları yok, çünkü zihinsel detoksun gerçekleştiği 02.00-04.00 saat aralığında ayakta olanlar için zihin detoksu ve onunla bağlantılı olan bilinçaltı rahatlaması gerçekleşemiyor.
Bölüm bir dahaki blog yazımda devam edecek.
Ebru Şinik ile İyi Ol, Mutlu Ol!
Bütünsel Sağlık ve Ayurvedik Yaşam Danışmanı
www.yukselencag.com