Erken kayıt maratonu
Okullarda erken kayıt dönemi başladı ve ilk kez okul seçecek anne-babalar için bu kaygılı bir süreç. Birçok farklı unsuru bir arada değerlendirerek en doğru tercihi nasıl yapacaksınız? Tüm sorularınızın yanıtları haberimizde...
Mürsel Çavuş
Çocuğunuz için okul veya öğretmen seçmek bazen içinden çıkılmaz bir sürece dönüşebiliyor. Psikolojik Danışman Yılmaz Erdal, okulun fiziki yapısı, öğretmenlerin niteliği, idarecilerin tutumu, temizlik, maliyet, okulun eve olan mesafesi, servis ağı, yabancı dil eğitimi, okuldaki yemeğin niteliği gibi özelliklerin okul seçimi açısından çok önemli olduğunu, ailelerin ihtiyaç, beklenti ve imkanlarını göz önünde bulundurarak seçenekleri değerlendirmesi gerektiğini söylüyor.
Anne-babaların okullara sorması gereken 10 soru
1. Sınıf ortamında duygusal zorluk yaşayan bir çocukla karşılaştığınızda çocuğun yaşanan zorluğu aşabilmesi için neler yapıyorsunuz?
2. Çocuğumun eğitim yılı sonunda kazanmasını beklediğiniz beceriler neler?
3. Öğrenme ortamını bireyselleştirmek için neler yapıyorsunuz?
4. Yaratıcı düşünme becerisini geliştirmeye yönelik uygulamalarınız neler?
5. Eleştirel düşünme becerisini geliştirmek için kullandığınız yöntem ve teknikler neler?
6. Yaptığınız değerlendirmeler öğrenme sürecini nasıl etkiliyor?
7. Evde okulu desteklemek için neler yapmamı bekliyorsunuz?
8. Çocukların gelişimini ölçmek için hangi ölçme yöntemlerinden yararlanıyorsunuz?
9. Uygulayacağınız eğitim programını nasıl yapılandırıyorsunuz?
10. Eğitimde teknolojiden nasıl yararlanıyorsunuz?
3 ADIMDA OKUL SEÇİMİ
Yıllardır eğitim alanında çalışan Öğrenci Koçu Elgiz Henden üç adımda okul seçimini anlatıyor.
1. Pratik düşünün. Ailenizin veya arkadaşlarınızın önerdiği okullar var mı?
Okul bölgesinde mi yaşıyorsunuz? Çocuğunuz okula nasıl ulaşacak?
Okul için ayırdığınız bütçeniz ne kadar? Standart bütçe dışında nasıl bir bütçeye ihtiyaç olacak? Çocuğunuzun arkadaşları hangi okullara gidiyor?
2. Eğitim önceliklerinizi listeleyin. Bir okuldan ne bekliyorsunuz? Bunu belirlerken çocuğunuzun ihtiyaçlarını, koşullarınızı ve tercihlerinizi öncelikli olarak dikkate alın. ‘Zorunluluklarınız neler ve üzerinde uzlaşmaya varabileceğiniz konular neler’ liste oluşturun.
3. Okul içinde esen rüzgarı hissedin. Okul size en çok neyi yansıtıyor?
Kişisel ve kültürel açıdan iyi hissediyor musunuz?
Bu üç adımı yaptıysanız seçeneklerinizi üçe indirip aşağıdakileri yapın:
1. Çocukları o okulda bulunan diğer ailelerle konuşun.
2. Okulun web sitesini inceleyin.
3. Okul ziyareti için randevu alın, müdürle ve çocuğunuzun potansiyel öğretmenleri ile görüşün.
4. Günün farklı zamanlarında okulu ziyaret etmek - bazı ders saatlerini görüp göremeyeceğinizi sormak ve mola veya öğle saatinde de ziyaret etmek
5. Çocukların oyun oynarken nasıl etkileşime girdiklerine ve öğretmenlerin çocuklarla nasıl etkileşim içerisinde olduklarına bakın.
6. Açık tanıtım günlerine veya bilgilendirme akşamlarına gidin.
FMV IŞIK OKULLARI
Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı için ön kayıt dönemini başlattı. FMV Işık Okulları Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule Kampüsleri’ndeki anaokulu bölümüne 2012, 2013 ve 2014 doğumlu öğrenciler için kayıt yapılabilecek. FMV Işık Okullarında; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy, Ispartakule Kampüsleri’nin ilköğretim 1. sınıflarına mülakat, ara sınıflarına ise ara sınıf sınavıyla öğrenci kabul edilecek. Ara sınıf sınavları tüm kampüslerde 8 Nisan 2017’de yapılacak. FMV Işık Okullarının liseleri için hazırlık sınıfına yeni kayıtlar, TEOG puanına göre Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre gerçekleştirilirken, 9, 10, 11’inci sınıflara kontenjan kalması halinde kurum dışından öğrenci alınmasına dair ara sınıf sınavı haziran ve ağustos aylarında yapılacak.
MEKTEBİM
‘Bütünsel Eğitim Yaklaşımı’nı benimseyen Mektebim, değişime ve gelişime açık, öğrenmekten keyif alan, kendine güvenen, soran, sorgulayan, araştıran, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, lider karakterli ve en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen öğrenciler yetiştiriyor. Mektebim’in 2017-2018 eğitim-öğretim yılında İstanbul Kartal, Kurtköy, Silivri, Ankara Mamak, Eryaman ve Yaşamkent, Kırklareli Lüleburgaz, İzmir Bornova ve Güzelbahçe, Antalya Muratpaşa, Konya Selçuklu, Tekirdağ Çorlu, Bursa Özlüce, Samsun Atakum ve Trabzon Ortahisar Kampüsleri faaliyete girecek.
UĞUR OKULLARI
Uğur Okulları, yenilikçi vizyonunu okul öncesinden lise son sınıfa kadar hizmet veren kampüs okullara taşıdı. Girişimci nesiller yetiştirmeyi misyon edinen Uğur Okullarının okul öncesi ve ilkokul kademesinde erkenSTEM ön plana çıkıyor. Science (Fen), Technology (Teknoloji ), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan STEM disiplinler arası bir eğitim anlamına geliyor. Öğrencilerin analitik düşünen, yaratıcı, sorgulayan bireyler olmalarını destekleyen bu yaklaşım dünyada genellikle ortaokul ve lise kademesinde uygulanıyor ancak Türkiye’de ilk kez Uğur Okullarında okul öncesi ve ilkokul düzeyinde erkenSTEM adıyla hayata geçirildi. erkenSTEM yaklaşımı ile Uğur Okulları okul öncesi ve ilkokul öğrencileri, dönem boyunca Yeşil Dünyamız, Makineler Dünyası, Bilişim Dünyası ve Hayal Dünyamız temaları üzerinde çalışıyor.
BAHÇEŞEHİR KOLEJİ
Akademik başarının yanı sıra kültür-sanat ile iç içe bireyler yetiştirmeyi, sanata ve sanatçıya önem vermeyi misyon edinen Bahçeşehir Koleji, çocukların özgür fikirlerini ortaya çıkartmak amacıyla geleneksel hale getirdiği ‘Çocuk Sanat Bienali’nin ikincisini 22-25 Nisan tarihleri arasında İstanbul Deniz Müzesi’nde düzenleyecek. Bu yıl ‘fark’ temasıyla gerçekleştirilecek bienalde çocukların penceresinden yansıyan eserler sanatseverlerle buluşacak. Bahçeşehir Koleji, ‘Çocuk Sanat Bienali’ ile ortak bir dil yaratarak uzun vadede kültür, sanat tasarımı üreten ve takip eden, duyarlı ve bilinçli bireylerin yetiştirilmesini hedefliyor.
İDE OKULLARI
Eğitimin sonsuz bir yolculuk olduğuna inanan ide okulları, öğretmen ve yönetici kadrosunun en güncel uygulamaları ve gelişmeleri yakından takip etmesi ve kullanması için kapsamlı bir gelişim programı ortaya koyuyor. “Biz eğitimciler çok şanslıyız. Herkes gelecek için tahminde bulunurken, biz onu şekillendirmek için çalışıyoruz. Bugünkü emeklerimizin karşılığı karşımıza gelecek olarak çıkıyor. Önceliğimiz kalite, kalite, kalite olacak” diyen ide okulları Kurucu Genel Müdürü Bünyamin Çelikten, ide okullarının güçlü kadrosuyla kısa sürede eğitim sektörünün kalite konusunda lokomotif kurumlarından biri olacağını söylüyor.
SEVİNÇ KOLEJİ
Sevinç Eğitim Kurumları çatısı altındaki Sevinç Koleji ve Sevinç Temel Okulu başarıya gülümseyen nesiller yetiştiriyor. Anaokulundan liseye kadar kaliteli eğitim veren Sevinç Koleji’nin sınava hazırlık konusundaki deneyimi ve istikrarlı başarısı, lise ve üniversiteye geçiş sınavlarına hazırlık sürecinde öğrencilerine büyük avantaj sağlıyor. Bireysel Gelişim ve Eğitim Modeli’nin (BİGEM) uygulandığı Sevinç Koleji’nde, Gelişimsel Eğitim ve Yaşamsal Deneyim Programı (GEYD) kapsamında Maker Teknoloji Fabrikası, Kodlama, Lego Robotik, MindLab Akıl Oyunları, Eğlenceli Bilim gibi uygulamaları ile zenginleştirilmiş Yeni Nesil Eğitim Programı ile öğrencilerini 21. yüzyıl becerileri ile donatıyor. Tüm öğrenciler İngilizce’nin yanı sıra ana sınıfdan itibaren ikinci yabancı dil olarak Fransızca, Almanca ya da İspanyolca dillerinden birini kendi seçimleri doğrultusunda etkin bir şekilde öğreniyor.