3 / 11
Bahar kanunları: Kökler ve yapraklar - Resim : 3

IŞILDIYORUZ!
Işıltılı bir çağa uyanıyoruz! Payetler, taşlar, inciler… Bu sezon parıltı dokunuşu günlük stilimize de uyarlayacağız. Peki, nerelerde görmüştük? Miu Miu casual ve sportif haliyle bizi karşılamış, Emporio Armani bohem şıklığını vurgulamış ve Caroline Herrara takım trendiyle kalbimizi kazanmıştı. Minik bir tavsiye: İddiayı her zaman tek bir yönde kullanmakta fayda var.

CAROLINA HERRERA
EMPORIO ARMANI
DEMI MOORE VERSACE DEFİLE'SİNDE
MIU MIU

4 / 11
Bahar kanunları: Kökler ve yapraklar - Resim : 4

ÇİÇEK GÜCÜ
İşte bir sezon daha Şeytan Marka Giyer filminde Anna Wintour’un unutulmaz repliğini anıyoruz. “Florals? For spring? Groundbreaking.” Çiçek detayının yer aldığı birçok defileye bakılırsa bu klişe tasarımcılar tarafından çok seviliyor. Dolayısıyla çiçeklerin izinden gidiyoruz ve adeta gözlerimizi çiçek bahçesinde açıyoruz. Klasik bir stili savunurken mütevazı ama aynı zamanda da özgün olmak kolay değil. Chloé üç boyutlu çiçek işlemeli elbisesiyle zarafeti vurguluyor. Prada’nın minimal stili ve Alexander Mcqueen’in transparan üzerine baskı gülü bizden tam not alıyor. Marni’nin deneysel ve sarkastik tasarımı ise favorimiz!

ALEXANDER MCQUEEN
CHLOE
ANNA WINTOUR MARNI DEFİLESİNDE
PRADA


5 / 11
Bahar kanunları: Kökler ve yapraklar - Resim : 5

ZİRVEDE İLHAM
Dengede bir stilin yarattığı gösterişsiz şıklığı seviyoruz. Sanki stilinizle bütünleşmişsiniz gibi sizi yücelten akımların duruşları her zaman bir başka! Renklere odaklanacak olursak; bu sezonun yükselen rengi asit yeşili olarak da bilinen, sarı ve yeşilin notalarından oluşan tonu Giambattista Valli defilesinde soft haliyle görüyoruz. Philip Lim lilanın naif büyüsünü gözler önüne seriyor. Pantone’nin 2024 yılı rengi olarak seçtiği şeftali tüyü, masalsı etkisini moda sahnesinde de sürdürüyor ve Missoni özgüveni yüksek tavrıyla beğeni topluyor. Pembe ve morun karışımdan olan magenta rengini, morun ağır bastığı neon bir tonda, Laquan Smith defilesinde görüyoruz.

LAQUAN SMITH
MISSONI
PHILIP LIM

6 / 11
Bahar kanunları: Kökler ve yapraklar - Resim : 6

ROMANTİK ETKİ
Victorian döneminden, new look kadınlarına ve günümüz modasına… Uzun bir zamandır kurdeleyle fazla karşılaşmasak da odak nokta olmaya aday bir havasının olduğu gerçeğini kabul edelim. Kimhekim koleksiyonunda popüler bir etki yaratacağını anlamış, Alice+Olivia’da epey beğenmiş, Simona Rocha defilesinde cool etkisine bayılmıştık.

VERSACE
ALICE+OLIVIA
KIMHEKIM