5 / 11
Bahar kanunları: Kökler ve yapraklar - Resim : 5

ZİRVEDE İLHAM
Dengede bir stilin yarattığı gösterişsiz şıklığı seviyoruz. Sanki stilinizle bütünleşmişsiniz gibi sizi yücelten akımların duruşları her zaman bir başka! Renklere odaklanacak olursak; bu sezonun yükselen rengi asit yeşili olarak da bilinen, sarı ve yeşilin notalarından oluşan tonu Giambattista Valli defilesinde soft haliyle görüyoruz. Philip Lim lilanın naif büyüsünü gözler önüne seriyor. Pantone’nin 2024 yılı rengi olarak seçtiği şeftali tüyü, masalsı etkisini moda sahnesinde de sürdürüyor ve Missoni özgüveni yüksek tavrıyla beğeni topluyor. Pembe ve morun karışımdan olan magenta rengini, morun ağır bastığı neon bir tonda, Laquan Smith defilesinde görüyoruz.

LAQUAN SMITH
MISSONI
PHILIP LIM

6 / 11
Bahar kanunları: Kökler ve yapraklar - Resim : 6

ROMANTİK ETKİ
Victorian döneminden, new look kadınlarına ve günümüz modasına… Uzun bir zamandır kurdeleyle fazla karşılaşmasak da odak nokta olmaya aday bir havasının olduğu gerçeğini kabul edelim. Kimhekim koleksiyonunda popüler bir etki yaratacağını anlamış, Alice+Olivia’da epey beğenmiş, Simona Rocha defilesinde cool etkisine bayılmıştık.

VERSACE
ALICE+OLIVIA
KIMHEKIM

7 / 11
Bahar kanunları: Kökler ve yapraklar - Resim : 7

MİNİ ELBİSE
Zaman akıp gittikçe mini elbiseler modern bir klasik olarak iyimser ve aurası yüksek yönünü yeniden gözler önüne seriyor. Hafızalarda Twiggy’nin canlanmamasıysa elde değil! Chanel’in asaleti kuşkusuz, modaya her yıl yön veriyor. Valentino’nun zamansızlığı ve Mugler’in ezber bozan tavrı takdirimizi kazanıyor.

TWIGGY
MUGLER
VALENTINO
CHANEL

8 / 11
Bahar kanunları: Kökler ve yapraklar - Resim : 8

SONSUZA DEK
Beyaz elbise… Sizce de evet mi? Transparan tercihiniz biraz iddialı olabilir. Şaka bir yana tül, dantel, işlemeli ya da ipek. Beyaz elbiseler farklı formlarda esin kaynağımız olmaya devam ediyor. Stella McCartney, Michael Kors, Chopova Lowena, Acne Studios’da bizden tam not alan tasarımcılar arasındaydı.

ACNE STUDIOS
ACNE STUDIOS
MICHAEL KORS
STELLA MCCARTNEY