Bir uzman küflenince yediği ve yemediği 4 yiyeceği sıralıyor
Küflenen gıdalar tamamen atılmalı mı yoksa içlerinden küflü kısmı kesilip tüketilebilecek gıdalar var mı? Bu konu her zaman merak konusu olur. Bu konuda bir uzman görüşlerini paylaşıyor.
Küflenmiş bile olsa hangi gıdalara yemek güvenlidir? Ya da bir kısmı bile küflenmiş olsa yenmemesi gereken gıdalar neler? Daily Mail'in haberine göre Londra'da yaşayan ve gıda hijyeni konusunda danışmanlık yapan Sylvia Anderson küf konusunda görüşlerini paylaşıyor. Tabi ki, bu makaledeki görüşleri birebir uygulamak yerine güvendiğiniz bir uzmana danışmak daha doğrudur.
Küf Tehlikesi
Anderson, küf konusunda daha sert gıdaların güvenli olabileceğini çünkü küflerin bu gıdaların derinliklerine nüfuz etmekte zorlanacağını düşünüyor. Aynı şekilde daha yumuşak ve nemli gıdalar için durumun böyle olmadığı uyarısında bulunuyor. Çünkü bazı küfler gıdalarda tehlikelidir; alerjik reaksiyonlara ve solunum sorunlarına neden olabilirler. Aynı şekilde gıda zehirlenmesine de yol açabilirler.
Bazı küfler de gıdalara 'mikotoksin' yayabilir ki bunlar gıda zehirlenmesine neden olabilen zehirli maddelerdir. Anderson küflenince küflü kısmı kesip kalanı tükettiği ve hiç tüketmediği ürünleri şöyle sıralıyor:
Küflenince Tüketilmemesi Gereken 4 Yiyecek
1. Küflü Ekmek
"Gözenekler ve çok fazla boşluk nedeniyle küfler diğer bölgelere yayılabilir"
2. Yoğurt, Ekşi Krema Ve Yumuşak Peynir
Yüksek nem içeriğine sahip gıdalarda küf yayılmış olabilir. Küflü gıdalarda küfle birlikte bakteri de üreyebilir.
3. Makarna sosu