3 / 9
Bir uzman küflenince yediği ve yemediği 4 yiyeceği sıralıyor - Resim : 3

2. Yoğurt, Ekşi Krema Ve Yumuşak Peynir

Yüksek nem içeriğine sahip gıdalarda küf yayılmış olabilir. Küflü gıdalarda küfle birlikte bakteri de üreyebilir.

4 / 9
Bir uzman küflenince yediği ve yemediği 4 yiyeceği sıralıyor - Resim : 4

3. Makarna sosu


5 / 9
Bir uzman küflenince yediği ve yemediği 4 yiyeceği sıralıyor - Resim : 5

4. Yumuşak sebze ve meyve

6 / 9
Bir uzman küflenince yediği ve yemediği 4 yiyeceği sıralıyor - Resim : 6

Küflü Kısmı Kesip Tükettiği Yiyecekler

5. Sert Sebze-Meyve

Anderson havuç gibi sert sebzelerin nem oranı düşük olduğu için küflü kısmı kesip tükettiğini belirtiyor. Ancak domates, şeftali gibi yumuşak sebze ve meyvelerde küfün derinlere de nüfuz edebileceğini söylüyor.