4 / 9
Cilt bakımında kullanılan asitler neler, ne işe yarıyorlar? AHA, BHA nedir? - Resim : 4

Laktik asit: Süt ürünlerinden elde ediliyor. Genellikle cilt beyazlatma ve lekelerin giderilmesi işlemlerinde kullanılıyor. İrritasyon riski glikolik asite oranla daha düşük.

DERMOSKIN BE BRIGHT AHA/BHA KREM 159 TL

5 / 9
Cilt bakımında kullanılan asitler neler, ne işe yarıyorlar? AHA, BHA nedir? - Resim : 5

Sitrik asit: Turunçgillerde bulunuyor. Ölü deri hücrelerini temizliyor. Gözeneklere dolarak cilt yüzeyinde pürüzlenmeye ve akneye neden olan fazla sebum ve yağları gideriyor. Dolayısıyla leke ve sivilce tedavisinde kullanılıyor.

LA ROCHE-POSAY EFFACLAR PEELING ETKİLİ LEKE KARŞITI SERUM 313 TL


6 / 9
Cilt bakımında kullanılan asitler neler, ne işe yarıyorlar? AHA, BHA nedir? - Resim : 6

Salisilik asit: Gözenekleri temiz tutarak sivilce oluşumunu engelliyor. Cildin alt katmanına inerek gözenekleri tıkayan ölü deri hücrelerini çözüyor ama bazı ciltlerde tahrişe, karıncalanmaya ya da kızarıklığa neden olabiliyor. Anti-enflamatuar etkilerinden dolayı salisilik asit içerikli ürünler ciltte aşırı yağlanma, akne ve rozasea endişeleri olan kişilerin cilt tedavisinde için kullanılabiliyor.

SKINCEUTICALS BLEMISH + AGE DEFENSE SERUM 860 TL

7 / 9
Cilt bakımında kullanılan asitler neler, ne işe yarıyorlar? AHA, BHA nedir? - Resim : 7

Hyaluronik asit: Vücudumuzda doğal olarak bulunan bu bileşen, cildin nemlendirilmesinin yanı sıra yumuşak ve sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. Kendi ağırlığının bin katına kadar su tutabilme kapasitesine sahip olan hyalüronik asit, cildin elastikiyetini arttırarak ince çizgi ve kırışıklık görünümünü azaltıyor. Ayrıca, hücre üretimini hızlandırıyor.

THE ORGANIC PHARMACY HYALURONIC ACID SERUM 778 TL