5 / 11
Dünyanın en temiz 10 şehrini açıklıyoruz - Resim : 5

4. Kopenhag, Danimarka

Kopenhag 2 milyona yakın nüfusu olan bir metropol. Şehir iyi yapılandırılmıştır, mükemmel bir şekilde çalışmaktadır ve en üst düzeyde hizmetlere sahiptir. Kopenhag'da çok sayıda bisikletçi olması nedeniyle geniş bisiklet yolları ve yaya dostu caddeler vardır. Çevre dostu ulaşım öne çıkmaktadır.

Buna ek olarak Kopenhag hükümeti, su kalitesini iyileştiren, su ve hava kirliliğini azaltan kanalizasyon arıtmasına önemli yatırımlar yaptı. Ayrıca sakinler için geri dönüşüm ve sınıflandırmayı eğlenceli hale getiren tesisler de var. Kopenhag'da ayrıca insanların eski eşyalarını özgürce takas edip bağışlayabilecekleri özel alanlar da var.

6 / 11
Dünyanın en temiz 10 şehrini açıklıyoruz - Resim : 6

5. Helsinki, Finlandiya

Finlandiya'nın başkenti Helsinki, Finlandiya Körfezi'nde yer almaktadır. Şehrin temizlik konusundaki itibarına katkıda bulunan faktörler arasında büyük Avrupa şehirlerinden uzak konumu da yer alıyor. Bu, uzun mesafeli kirlilik geçişinden kaynaklanan emisyonların azaltılması anlamına gelir.

Ayrıca şehri daha yeşil hale getirmek için birçok değişiklik yapmışlardır. Mahalle sakinleri bu fikri araba yerine motosiklete geçerek memnuniyetle karşıladı. Helsinki'de 1.500 kilometreden (900 mil) fazla bisiklet yolu bulunmaktadır. Şehir aynı zamanda 2025 yılına kadar araba sahibi olmayı da ortadan kaldırmayı umuyor.

7 / 11
Dünyanın en temiz 10 şehrini açıklıyoruz - Resim : 7

6. Singapur

Singapur dünyanın tek ada şehir devletidir. Sıkı çevre ve temizlik düzenlemeleriyle tanınır. Şehrin bakımlı parkları, tertemiz sokakları ve güçlü geri dönüşüm programı şehrin mükemmel itibarına katkıda bulunuyor.

Singapur, yaşam kalitesini artırma çabalarının bir parçası olarak çok sayıda ağaç dikmiştir. Ayrıca şehir, topraklarının yaklaşık yüzde 10'unu parklar ve doğa rezervleri için ayırımştır.

8 / 11
Dünyanın en temiz 10 şehrini açıklıyoruz - Resim : 8

7. Kobe, Japonya

Osaka yakınlarında bulunan Kobe'nin nüfusu 1,5 milyondur. Şehir, tek taraflı sahili ve dağlarıyla Japonya'nın en temiz şehri olarak biliniyor.

Kobe dünya çapında en etkili çöp imha sistemlerinden birini uygulamaya koymuştur. Yerel halk çevreye büyük özen gösterir ve sokakları sürekli temiz tutar. Geniş bir metropol olmasına rağmen şehir, dinlenmek için pek çok hoş yeşil alan sunmaktadır.