5. Helsinki, Finlandiya
Finlandiya'nın başkenti Helsinki, Finlandiya Körfezi'nde yer almaktadır. Şehrin temizlik konusundaki itibarına katkıda bulunan faktörler arasında büyük Avrupa şehirlerinden uzak konumu da yer alıyor. Bu, uzun mesafeli kirlilik geçişinden kaynaklanan emisyonların azaltılması anlamına gelir.
Ayrıca şehri daha yeşil hale getirmek için birçok değişiklik yapmışlardır. Mahalle sakinleri bu fikri araba yerine motosiklete geçerek memnuniyetle karşıladı. Helsinki'de 1.500 kilometreden (900 mil) fazla bisiklet yolu bulunmaktadır. Şehir aynı zamanda 2025 yılına kadar araba sahibi olmayı da ortadan kaldırmayı umuyor.
6. Singapur
Singapur dünyanın tek ada şehir devletidir. Sıkı çevre ve temizlik düzenlemeleriyle tanınır. Şehrin bakımlı parkları, tertemiz sokakları ve güçlü geri dönüşüm programı şehrin mükemmel itibarına katkıda bulunuyor.
Singapur, yaşam kalitesini artırma çabalarının bir parçası olarak çok sayıda ağaç dikmiştir. Ayrıca şehir, topraklarının yaklaşık yüzde 10'unu parklar ve doğa rezervleri için ayırımştır.
7. Kobe, Japonya
Osaka yakınlarında bulunan Kobe'nin nüfusu 1,5 milyondur. Şehir, tek taraflı sahili ve dağlarıyla Japonya'nın en temiz şehri olarak biliniyor.
Kobe dünya çapında en etkili çöp imha sistemlerinden birini uygulamaya koymuştur. Yerel halk çevreye büyük özen gösterir ve sokakları sürekli temiz tutar. Geniş bir metropol olmasına rağmen şehir, dinlenmek için pek çok hoş yeşil alan sunmaktadır.
8. Adelaide, Avustralya
Adelaide, Lofty Mountain ile St. Vincent Körfezi arasında yer alan Güney Avustralya'nın başkentidir. Bu canlı şehir, geniş bulvarları, yeşil parkları ve temiz kıyılarıyla ünlüdür.
Adelaide'nin sayısız geri dönüşüm programı ve yeşil girişimleri, şehrin sürdürülebilirlik ve korumaya olan bağlılığını gösteriyor. Ayrıca Adelaide'deki atıkların yüzde 85'i geri dönüştürülüyor.