8 / 11
Dünyanın en temiz 10 şehrini açıklıyoruz - Resim : 8

7. Kobe, Japonya

Osaka yakınlarında bulunan Kobe'nin nüfusu 1,5 milyondur. Şehir, tek taraflı sahili ve dağlarıyla Japonya'nın en temiz şehri olarak biliniyor.

Kobe dünya çapında en etkili çöp imha sistemlerinden birini uygulamaya koymuştur. Yerel halk çevreye büyük özen gösterir ve sokakları sürekli temiz tutar. Geniş bir metropol olmasına rağmen şehir, dinlenmek için pek çok hoş yeşil alan sunmaktadır.

9 / 11
Dünyanın en temiz 10 şehrini açıklıyoruz - Resim : 9

8. Adelaide, Avustralya

Adelaide, Lofty Mountain ile St. Vincent Körfezi arasında yer alan Güney Avustralya'nın başkentidir. Bu canlı şehir, geniş bulvarları, yeşil parkları ve temiz kıyılarıyla ünlüdür.

Adelaide'nin sayısız geri dönüşüm programı ve yeşil girişimleri, şehrin sürdürülebilirlik ve korumaya olan bağlılığını gösteriyor. Ayrıca Adelaide'deki atıkların yüzde 85'i geri dönüştürülüyor.


10 / 11
Dünyanın en temiz 10 şehrini açıklıyoruz - Resim : 10

9. Zürih, İsviçre

Zürih, İsviçre'nin en büyük şehridir ve ülkenin kuzey-orta kesiminde yer almaktadır. Şehirde İnşaat Mühendisliği ve Atık Departmanı bulunmaktadır. Ve bu departman neredeyse 30.000 çöp poşeti toplamanın ciddi yüküyle karşı karşıya. Bu özel ekip, 1.080 kilometre (648 mil) yürüyüş yolunu ve 737 kilometre (445 mil) kamu yolunu tertemiz tutmak için aralıksız çalışır.

Ekip, Zürih'in toplu taşıma sistemindeki her durağı baştan sona temizler. Şehir ayrıca çevre dostu toplu taşımayı sürekli geliştirmesi, özel bisiklet ağını genişletmesi, araştırmaları, yenilenebilir enerji konusundaki girişimleri ve otoyolların kapatılmasıyla da tanınıyor.

11 / 11
Dünyanın en temiz 10 şehrini açıklıyoruz - Resim : 11

10. Curitiba, Brezilya

Curitiba, São Paulo'nun güneyinde yer alır ve ülkenin en yeşil şehridir. Şehrin hükümeti, insanları şehri temiz tutmaya teşvik etmek amacıyla vatandaşların yiyecek veya otobüs jetonları karşılığında ayrılmış çöp poşetlerini takas etmelerine izin veriyor. Ayrıca okullar müfredatlarına “çevre eğitimi” konusunu da ekledi.