6 / 20
En iyi vampir filmleri ve dizileri: IMDb puanına göre düşükten yükseğe 20 filmi sıraladık! - Resim : 6

Otel Transilvanya (2012) / IMDb puanı: 7.0

Drakula'nın beş-kazık üstüne oturtulmuş lüks işletmesi Otel Transylvania'sına hoş geldiniz! Burada canavarlar ve yaratıklar aileleriyle rahatça yaşayabilirler, yeter ki insanlar onları rahatsız etmesin! Kızına özel bir hafta sonu yaşatmak isteyen Drakula dünya çapında en ünlü canavarları oteline çağırır: Frankenstein ve karısı, Mumya, Görünmez Adam, Kurtadam ailesi ve daha pek çoğu... Çünkü kızı Mavis'in 118'inci yaş günüdür ve ona güzel bir gece geçirttirmek için her şeyi seferber eder. o gün. Drakula için tüm bu yaratıklara ev sahipliği yapmak sorun değildir, ta ki alelade bir insanoğlu otele gelip, üstüne üstlük Mavis'ten hoşlanana kadar!

7 / 20
En iyi vampir filmleri ve dizileri: IMDb puanına göre düşükten yükseğe 20 filmi sıraladık! - Resim : 7

Susuzluk (2009) / IMDb puanı: 7.1

Sang-Hyun hastanede gönüllü olarak çalışan katolik bir rahiptir. Ölümcül Emmanuel Virüsünün tedavisinin bulunması amacıyla yapılan deneylere gönüllü olarak katılmaya karar verir. Deney bir felakete dönüşerek başarısız olur ve deneye katılanlar arasında bir tek Sang-Hyun hayatta kalır. Ancak Sang-Hyun hayatta kalmasını sağlayan şey onu ölümcül bir vampire dönüştürmüştür. İnsanlara yardım etmek için gittiği labaratuvardan vampir olarak çıkan Sang-Hyun, acaba insanlara zarar vermeden hayatta kalmayı başarabilecek midir?


8 / 20
En iyi vampir filmleri ve dizileri: IMDb puanına göre düşükten yükseğe 20 filmi sıraladık! - Resim : 8

Alacakaranlıktan Şafağa (1996) / IMDb puanı:7.2

Gecko biraderler, rüzgarı arkalarına alıp Meksika'nın özgür ortamına doğru bir yolculuğa çıkarlar. Texas'ta sıkı bir soygun yaptıklarından dolayı, ne olur ne olmaz diye bir rahip ve ailesini de yanlarında rehin olarak bulundururlar. Buluşma için bir Meksika barının kapısını aşındırdıklarında başlarına geleceklerden habersizdirler. Mekan kesinlikle vampirlerin içeri alınmadığı barlardan değildir!

9 / 20
En iyi vampir filmleri ve dizileri: IMDb puanına göre düşükten yükseğe 20 filmi sıraladık! - Resim : 9

Kayıp Çocuklar (1987) / IMDb puanı: 7.2 

Dul bir anne, iki oğluyla birlikte California’daki küçük bir sahil kasabasına taşınır. Kasaba motorlu serserilerin yarattığı düzensizlik ve şüpheli ölümler yüzünden korku içindedir. Ailenin küçük çocuğu, vampir avcısı olduklarını iddia eden iki arkadaş edinir. Ağabeyi ise motorlu çeteyle gördüğü güzel bir kızın büyüsüne kapılır. Uyku düzeni değişmiş, gündüzleri uyuyup gecelerini dışarda geçirmektedir.
Usta yönetmen Joel Schumacher’den 1987 yapımı bir gençlik korku/komedi filmi.