Böğürtlenli ve pancarlı smoothie
Malzemeler
250ml Hindistan cevizi sütü
Bir çimdik tarçın
4 cm taze zencefil, soyulmuş
1 yemek kaşığı keten tohumu
2 küçük pişmiş pancar, kabaca doğranmış
Küçük bir avuç böğürtlen
1 adet kabaca doğranmış armut
Aşama 1
Hindistan cevizi sütünü baharatlar ve taze zencefille karıştırın. Kalan malzemeleri ilave edin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Aşama 2
Daha ince bir kıvam tercih ederseniz daha fazla süt ekleyin. Bardaklara dökün ve servis yapın.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Suçluluk dozu düşük, 7 hafif tatlı tarifi
Lezzetliyle iddialı, 5 omlet tarifi
Mini bir pancake tarifi: Bebek pancake'ler
Hücre yenileyen üzümlü smoothie
Malzemeler
• 1 avuç böğürtlen
• 1 avuç kırmızı üzüm
• Taze zencefil
• Taze nane
• 1 bardak badem sütü
Aşama 1
Katı malzemeleri blender ya da katı meyve sıkacağından geçirdikten sonra badem sütüyle karıştırıp için.
Aşama 2
Biraz buzdolabına bekletin sonra servis edin. Afiyet olsun
Yağ yakıcı smoothie
Malzemeler
1 kivi veya 2 dilim ananas
1 büyük boy elma
1 orta boy muz
1 çay bardağı kefir
1 su bardağı light veya laktozsuz süt veya badem sütü
Aşama 1
Meyveleri dilimlenmiş halde karıştırın. Kıvamı pürüzsüz olana kadar süt ve meyveyi blender’dan geçirin.
Aşama 2
İstediğiniz süt ile içeceğinizin keyfine varın.
Badem sütlü meyveli smoothie
Malzemeler
1 su bardağı badem sütü
1 muz
1 avuç böğürtlen veya yaban mersini veya frambuaz
1-2 nane yaprağı
Aşama 1:
Blender’ın içerisine bir bardak badem sütünü ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın.
Aşama 2
Badem sütü için, 150 gr çiğ bademi sıcak suda bekleterek kabuklarını soyun. Blender’a alın, içerisine dört su bardağı su ekleyerek yüksek devirde 1-2 kez karıştırın. Bir tülbent yardımı ile badem sütü ile badem posasını ayırın. Badem posasını daha sonra tatlı-tuzlu tariflerinizde kullanabilirsiniz.