Elmalı yulaflı smoothie
Malzemeler
1 adet kırmızı elma
1 küçük muz
Yarım bardak yulaf ezmesi
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 bardak yoğurt.
Aşama 1
Elma ve muzu gelişigüzel bölün ve diğer malzemelerle birlikte blender’dan geçirin. Elmanın kabuğunu soymayın, sadece ortasındaki çekirdekleri ve çekirdek yatağını temizleyin. Çok yoğun bir smoothie elde ettiyseniz biraz badem sütü ya da su ekleyebilirsiniz.
Aşama 2
Eğer soğuk bir içecek yapmak istiyorsanız diğer malzemelerle birlikte blender’a biraz buz koyabilirsiniz.
Süzme yoğurtlu ve muzlu smoothie
Malzemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı yulaf kepeği
Yarım muz (Dondurulmuş)
1 tatlı kaşığı chai tohumu
5 böğürtlen (Dondurulmuş)
5 yaban mersini (Dondurulmuş)
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş badem
Süslemek için
4-5 yaban mersini
1 tatlı kaşığı kuru meyveli yulaf kepeği
Aşama 1
Buzluktan dondurulmuş meyveleri mutfak robotuna aktarın. Süzme yoğurtla birlikte püre haline getirin. Kalan malzemeleri ilave edip karıştırın. Kavanoza aktarın.
Aşama 2
İş yerine gittiğinizde kavanozu serin bir yerde muhafaza edin. Smoothie’yi dilerseniz üzerini yaban mersini taneleri ve yulaf kepeği ile süsledikten sonra servis yapın.
Tohumlu smoothie
Malzemeler
1 su bardağı laktozsuz süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet küçük muz
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı chia tohumu
1 tatlı kaşığı susam tohumu
Tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Zencefil, tarçın
Aşama 1
Keten tohumunu öğütücüden geçirip toz haline getirin.
Aşama 2
Diğer tüm malzemeyle birlikte blender'dan geçirerek tüketin.
Elma-Armut smoothie
Malzemeler
1/2 elma
1/2 armut
1/2 muz
1 çay kaşığı organik bal
1 yemek kaşığı taze limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1/2 bardak buz
Aşama 1
Meyveleri blender’a atın, üzerine organik bal, taze limon suyu, yoğurt, tarçın ve öğütülmüş keten tohumu ve buz ekleyerek karıştırın.
Aşama 2
Buzdolabına koyduktan sonra soğuk soğuk içiniz.