Tohumlu smoothie
Malzemeler
1 su bardağı laktozsuz süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet küçük muz
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı chia tohumu
1 tatlı kaşığı susam tohumu
Tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Zencefil, tarçın
Aşama 1
Keten tohumunu öğütücüden geçirip toz haline getirin.
Aşama 2
Diğer tüm malzemeyle birlikte blender'dan geçirerek tüketin.
Elma-Armut smoothie
Malzemeler
1/2 elma
1/2 armut
1/2 muz
1 çay kaşığı organik bal
1 yemek kaşığı taze limon suyu
1/2 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1/2 bardak buz
Aşama 1
Meyveleri blender’a atın, üzerine organik bal, taze limon suyu, yoğurt, tarçın ve öğütülmüş keten tohumu ve buz ekleyerek karıştırın.
Aşama 2
Buzdolabına koyduktan sonra soğuk soğuk içiniz.
Böğürtlenli/Ahududulu Smoothie
Malzemeler
1 kase yoğurt
1 kase ahududu ya da böğürtlen (donmuş ya da taze olabilir)
1 küçük muz
Yarım bardak yulaf ezmesi
Buz (isteğe bağlı)
Aşama 1
Tüm malzemeyi blender’dan geçirin!
Aşama 2
İster böğürtlenle isterseniz ahududu ile süsleyin