Yaban mersinli ve yulaflı smoothie
Malzemeler
2 adet soyulmuş muz
125 gr yaban mersini (taze veya dondurulmuş)
300 g yağsız yoğurt
2 yemek kaşığı yulaf lapası
Aşama 1
Tüm meyveleri göz kararı su ile bir karıştırıcıda karıştırın. Birkaç kaşık yoğurt ekleyin e tekrar karıştırın. Daha sonra yulaf lapasını ekleyin. İhtiyaç duyarsanız biraz daha su ekleyip son kez karıştırın.
Aşama 2
Uzun su bardaklarında servis edin. Buzdolabında bekletirseniz önce karıştırıp daha sonra servis edin.
Rokalı ve maydonozlu smoothie
Malzemeler
2 avuç roka
Yarım demet maydonoz
½ avokado
½ limon suyu
Büyük bir avuç donmuş ananas parçaları
Bir parça zencefil
1 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
1 muz, isteğe bağlı
Aşama 1
Tüm malzemeleri blender'a koyun, bol miktarda su ekleyin. İstenilen kıvamı elde edene kadar daha fazla su ekleyerek karıştırın.
Aşama 2
Uzun su bardaklarında servis yapın.
Havuçlu smoothie
Malzemeler
500 ml havuç suyu, soğutulmuş
200 gr ananas (taze veya konserve)
Parçalara ayrılmış 2 muz
Küçük parça zencefil, soyulmuş
20 gr çiğ kaju fıstığı
1 limon suyu
Aşama 1
Malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvama gelene kadar ılık ya da soğuk havuç suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Aşama 2
Damak tadınıza uygun olarak süsleyin. Keten tohumu ile servis edebilirsiniz.
Kefirli ve mangolu smoothie
Malzemeler
1 büyük mango, çekirdeği çıkarılmış, doğranmış
2 minik parça zencefil, ince rendelenmiş
½ çay kaşığı zerdeçal
200ml taze portakal suyu
300 ml kefir
1-2 yemek kaşığı bal
Aşama 1
Tüm malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın. İsterseniz biraz daha zencefil, zerdeçal ve bal ekleyin.
Aşama 2
İki uzun su bardağına dökün ve servis yapın. Kapaklı bir sürahide buzdolabında 24 saate kadar saklayabilirsiniz.