Rokalı ve maydonozlu smoothie
Malzemeler
2 avuç roka
Yarım demet maydonoz
½ avokado
½ limon suyu
Büyük bir avuç donmuş ananas parçaları
Bir parça zencefil
1 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
1 muz, isteğe bağlı
Aşama 1
Tüm malzemeleri blender'a koyun, bol miktarda su ekleyin. İstenilen kıvamı elde edene kadar daha fazla su ekleyerek karıştırın.
Aşama 2
Uzun su bardaklarında servis yapın.
Havuçlu smoothie
Malzemeler
500 ml havuç suyu, soğutulmuş
200 gr ananas (taze veya konserve)
Parçalara ayrılmış 2 muz
Küçük parça zencefil, soyulmuş
20 gr çiğ kaju fıstığı
1 limon suyu
Aşama 1
Malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvama gelene kadar ılık ya da soğuk havuç suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Aşama 2
Damak tadınıza uygun olarak süsleyin. Keten tohumu ile servis edebilirsiniz.
Kefirli ve mangolu smoothie
Malzemeler
1 büyük mango, çekirdeği çıkarılmış, doğranmış
2 minik parça zencefil, ince rendelenmiş
½ çay kaşığı zerdeçal
200ml taze portakal suyu
300 ml kefir
1-2 yemek kaşığı bal
Aşama 1
Tüm malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın. İsterseniz biraz daha zencefil, zerdeçal ve bal ekleyin.
Aşama 2
İki uzun su bardağına dökün ve servis yapın. Kapaklı bir sürahide buzdolabında 24 saate kadar saklayabilirsiniz.
Zerdeçallı smoothie
Malzemeler
2 orta boy taze veya 2 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal
3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü ya da kreması
50 gr glutensiz yulaf
1 avuç kaşığı kaju fıstığı
2 muz, soyulmuş ve kabaca doğranmış
½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın
1 yemek kaşığı chia tohumu
Kavrulmuş fındık, servis için
Aşama 1
Kullanıyorsanız zerdeçal kökünü soyun ve rendeleyin. Tüm malzemeleri 600 ml su içeren bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Aşama 2
Üzerine chia tohumu veya biraz kavrulmuş fındık serperek uzun bardakta ya da kasede servis edin.