Havuçlu smoothie
Malzemeler
500 ml havuç suyu, soğutulmuş
200 gr ananas (taze veya konserve)
Parçalara ayrılmış 2 muz
Küçük parça zencefil, soyulmuş
20 gr çiğ kaju fıstığı
1 limon suyu
Aşama 1
Malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. İstediğiniz kıvama gelene kadar ılık ya da soğuk havuç suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Aşama 2
Damak tadınıza uygun olarak süsleyin. Keten tohumu ile servis edebilirsiniz.
Kefirli ve mangolu smoothie
Malzemeler
1 büyük mango, çekirdeği çıkarılmış, doğranmış
2 minik parça zencefil, ince rendelenmiş
½ çay kaşığı zerdeçal
200ml taze portakal suyu
300 ml kefir
1-2 yemek kaşığı bal
Aşama 1
Tüm malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve tamamen pürüzsüz olana kadar karıştırın. İsterseniz biraz daha zencefil, zerdeçal ve bal ekleyin.
Aşama 2
İki uzun su bardağına dökün ve servis yapın. Kapaklı bir sürahide buzdolabında 24 saate kadar saklayabilirsiniz.
Zerdeçallı smoothie
Malzemeler
2 orta boy taze veya 2 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal
3 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü ya da kreması
50 gr glutensiz yulaf
1 avuç kaşığı kaju fıstığı
2 muz, soyulmuş ve kabaca doğranmış
½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın
1 yemek kaşığı chia tohumu
Kavrulmuş fındık, servis için
Aşama 1
Kullanıyorsanız zerdeçal kökünü soyun ve rendeleyin. Tüm malzemeleri 600 ml su içeren bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Aşama 2
Üzerine chia tohumu veya biraz kavrulmuş fındık serperek uzun bardakta ya da kasede servis edin.
Naneli ve bitter çikolatalı smoothie
Malzemeler
200 gr ananas, soyulmuş ve parçalar halinde kesilmiş
İki avuç nane yaprağı
50 gr bebek ıspanak yaprağı
25 gr yulaf
2 yemek kaşığı keten tohumu
Bir avuç tuzsuz kaju fıstığı
Taze limon suyu, istediğiniz kadar
Bitter damla çikolata
Aşama 1
Tüm malzemeleri 200 ml su ile bir karıştırıcıya koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Çok kalınsa, doğru karışımı elde edene kadar daha fazla su ekleyin.
Aşama 2
Biraz buzdolabında bekletin, servis etmeden önce bitter damla çikolataları serpin.