5 / 11
Dünyanın en güzel 11 köyü! Dünyanın dört bir yanından en görülesi köyler - Resim : 5

Bibury, İngiltere

Bibury, İngiltere'de, Gloucestershire'de bir köy. Thames Nehri'nin kolu olan Coln Nehri'nin iki kıyısında yer alıyor. Köy, Cirencester'in 6.5 mil (10.5 km) kuzeydoğusunda. Geleneksel kırsal köyde bulunan çay evleri ile Cotswold İlçesi'ndeki birçok korunan binaları ziyaret eden turist için ana turizm yeridir. 2011 yılında ölçülen nüfus 627.

6 / 11
Dünyanın en güzel 11 köyü! Dünyanın dört bir yanından en görülesi köyler - Resim : 6

Hallstatt, Avusturya

Hallstatt, Avusturya'da bir bölge olan Yukarı Avusturya'da, Gmunden ilçesinde küçük bir kasabadır. 2001 yılındaki nüfus sayımı 946'dır. Halstatt'ın turizmi 19. yüzyılda başladı, ancak 1997'de UNESCO Dünya Mirası listesine girdikten sonra büyük ölçüde arttı.

Zamanınızı sokaklarda dolaşarak en sevdiğiniz müziği dinleyerek, Central Square'de yerel halkla etkileşime girerek veya duygu dolu Lüteriyen kilisesinde zihninizi dinlendirerek geçirebilirsiniz. 

7 / 11
Dünyanın en güzel 11 köyü! Dünyanın dört bir yanından en görülesi köyler - Resim : 7

Cinque Terre, İtalya

Cinque Terre, İtalyan Rivierası'nın engebeli sahillerden oluşmuş bir bölgesidir. Cinque Terre "Beş Toprak" demektir ve şu köylerden oluşur: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore. Köyler, sahilleri ve bu köyleri çevreleyen tepelikler Cinque Terre Ulusal Parkı'nın içinde yer alır ve bu bölge UNESCO Dünya Mirası listesindedir.

Cinque Terre bölgesi popüler bir turizm merkezidir. İtalyan üzüm bağları, zarif pastel renkli evler, ortaçağ kaleleri ve otantik deniz ürünleri - gerçek bir İtalyan gezisi için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir!

8 / 11
Dünyanın en güzel 11 köyü! Dünyanın dört bir yanından en görülesi köyler - Resim : 8

Ait Ben-Haddou, Fas

Aït Benhaddou , Fas'ta, Sahra ile Marakeş arasındaki eski kervan güzergâhı üzerinde yer alan bir köydür . Turist ticareti nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların çoğu, nehrin diğer tarafındaki bir köyde inşa edilmiş olan modern konutlarda yaşamakta iken dört aile eski köy içinde yaşamaktadır.

Aït Benhaddou 1987 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Bu Afrika-Arap köyü, eşsiz bir toprak kil mimarisine sahiptir.