7 / 11
Dünyanın en güzel 11 köyü! Dünyanın dört bir yanından en görülesi köyler - Resim : 7

Cinque Terre, İtalya

Cinque Terre, İtalyan Rivierası'nın engebeli sahillerden oluşmuş bir bölgesidir. Cinque Terre "Beş Toprak" demektir ve şu köylerden oluşur: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola ve Riomaggiore. Köyler, sahilleri ve bu köyleri çevreleyen tepelikler Cinque Terre Ulusal Parkı'nın içinde yer alır ve bu bölge UNESCO Dünya Mirası listesindedir.

Cinque Terre bölgesi popüler bir turizm merkezidir. İtalyan üzüm bağları, zarif pastel renkli evler, ortaçağ kaleleri ve otantik deniz ürünleri - gerçek bir İtalyan gezisi için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir!

8 / 11
Dünyanın en güzel 11 köyü! Dünyanın dört bir yanından en görülesi köyler - Resim : 8

Ait Ben-Haddou, Fas

Aït Benhaddou , Fas'ta, Sahra ile Marakeş arasındaki eski kervan güzergâhı üzerinde yer alan bir köydür . Turist ticareti nedeniyle bölgede yaşayan vatandaşların çoğu, nehrin diğer tarafındaki bir köyde inşa edilmiş olan modern konutlarda yaşamakta iken dört aile eski köy içinde yaşamaktadır.

Aït Benhaddou 1987 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir. Bu Afrika-Arap köyü, eşsiz bir toprak kil mimarisine sahiptir.


9 / 11
Dünyanın en güzel 11 köyü! Dünyanın dört bir yanından en görülesi köyler - Resim : 9

Cua Van, Vietnam

Ha Long Körfezi'nde yer alan Cua Van Yüzen Köyü, dünyanın en güzel köyleri arasında listelenmiştir. Cua Van Yüzen Köy, son zamanlarda Ha Long'da popüler bir turizm merkezi haline geldi ve ziyaretçilere görkemli manzaralarla sakin ve büyüleyici bir ortama kendilerini kaptırma şansı sunuyor. Ha Long Körfezi'ndeki bu balıkçı köyünü ziyaret etmek, Vietnam gezinizde inanılmaz bir deneyim olacaktır. Kanoyla yelken açmak da yabancı turistlerin en çok talep ettiği hizmetler arasında.

10 / 11
Dünyanın en güzel 11 köyü! Dünyanın dört bir yanından en görülesi köyler - Resim : 10

Ogimachi, Japonya 

Bir başka UNESCO Dünya Mirası Alanı da dünyanın en güzel köyleri listesine giriyor. Japonya'da en fazla gassho-zukuri binasının bulunduğu Ogimachi köyü türünün tek örneği.

Buradaki evlerin çoğu 250 yıldan daha eski! Eşsiz Japon kültürünü ve geleneklerini deneyimlemek isteyenler için bu sessiz köy mutlaka ziyaret edilmeli.