Unsuz Browni
Malzemeler
225 gr tereyağı
300 gr bitter çikolata, kabaca doğranmış
1 yemek kaşığı granül kahve
6 büyük yumurta, beyazlar ve sarılar ayrılmış
100 gr yumuşak açık kahverengi şeker
200 gr pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya ezmesi
30 gr kakao tozu
Mevsim meyveleri, servis için (isteğe bağlı)
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
Aşama 2
Tereyağı ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kapta mikrodalgada veya hafifçe kaynayan bir tavada eritin. Kahveyi 2 yemek kaşığı sıcak suyla eriyene kadar karıştırın. Kahveyi çikolatayla karıştırın ve biraz soğumaya bırakın.
Aşama 3
Yumurta beyazlarını geniş bir kapta 2 dakika elektrikli çırpma teli ile yumuşak tepeler oluşana kadar çırpın. Başka bir büyük kapta hem şekeri, hem vanilyayı hem de yumurta sarısını 5-8 dakika kabarık olana kadar çırpın. Kakao tozunu yumurta sarısı karışımına eleyin ve birleştirmek için hafifçe karıştırın.
Aşama 4
Soğutulmuş çikolatayı yumurta sarısı karışımıyla karıştırdıktan sonra yumurta beyazlarını yavaşça ekleyin. Kek kalıbına aktarın ve 1 saat, 1 saat 20 dakika veya kekin ortasına yerleştirilen bıçak ya da kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Soğumaya bırakın, kutudan çıkarın ve isterseniz taze meyvelerle servis yapın.
Peynir çubukları
Malzemeler
30 gr sade un
1 yumurta, çırpılmış
100 gr kuru ekmek kırıntıları
Bir tutam kurutulmuş kekik
bir tutam sarımsak granülü
250g mozzarella ya dil peyniri
Kızartma için yaklaşık 500ml bitkisel yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 kırmızı biber, doğranmış
2 diş dilimlenmiş sarımsak
400 gr doğranmış domates
1 çay kaşığı balzamik sirkesi
1 çay kaşığı şeker
Aşama 1
Un, yumurta ve galetaların her birini baharatlayarak üç ayrı kâseye koyun. Kurutulmuş kekik ve sarımsak granüllerini karıştırın.
Aşama 2
Peynir çubuklarını una sürün, fazlasını alın ve çırpılmış yumurtaya daldırın. Fazla yumurtayı çıkarmak için hafifçe sallayın, ardından ekmek kırıntılarını iyice kaplanana kadar çevirin. Fırın kâğıdıyla kaplı bir fırın tepsisine tek tek dizin. Ardından tamamen katılaşana kadar 1 saat dondurun.
Aşama 3
Sosu yapmak için yağı bir tencerede ısıtın ve kırmızı biberi ve sarımsağı 2-3 dakika kavurun. Domates, sirke, şeker ve biraz baharat ekleyin. Ateşin altını kısın ve 12-15 dakika kıvamlı hale gelene kadar pişirin. Pürüzsüz bir sosu tercih ediyorsanız, blender ile karıştırın. Soğumaya bırakın.
Aşama 4
Ağır tabanlı bir tavayı üçte birinden fazla yağla doldurmayın ve 180 ° C'ye kadar ısıtın veya bir küp ekmek yağa düştüğünde kızarana ve yaklaşık 30 saniye içinde kızarıncaya kadar doldurun. Dondurulmuş peynir çubuklarını yavaşça kızartın, sıcaklığın yüksek kalmasını sağlamak için bunu iki parti halinde yapmanız gerekir. Peynirli orta kısım eriyene ve dışı gevrek olana kadar 2-3 dakika kızartın. Kalın peçete kâğıdına dizin. Hemen servis yapın.
Kâsede Cheesecake
Malzemeler
300ml krema
100 gr krem peynir
300 gr çilek
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 beze ezilmiş
2 adet bisküvi, ufalanmış
Aşama 1
Krema ve krem peyniri çırpın. Çileklerin bir kısmını kabaca doğrayın ve kalanını ayırın. Doğranmış meyveleri ve pudra şekerini yumuşayıncaya kadar karıştırın, ardından kremaya ekleyin.
Aşama 2
Çilekli kremayı kalan meyveler, ezilmiş bezeler ve ufalanmış bisküviler ile tatlı kaselerine koyun ve servis yapın.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
İftar sofralarınız için birbirinden lezzetli 5 glutensiz tarif
Lezzetliyle iddialı, 5 omlet tarifi
Sahura hazırlık: Lezzetli ve doyurucu 5 tost tarifi