Otlu pizza
Malzemeler
3 yemek kaşığı karabuğday unu
3 yumurta
½ çay kaşığı kabartma tozu
¼ çay kaşığı zerdeçal
Kabaca doğranmış maydanoz
Yarım demet doğranmış fesleğen
½ demet kabaca doğranmış dereotu
4 adet ince dilimlenmiş taze soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kavrulmuş ceviz (isteğe bağlı), kabaca doğranmış
1 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
30 gr beyaz ve kaşar peynir, ufalanmış
Aşama 1
Fırını 280 derecede ısıtın. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın, kabartma tozu, karabuğday unu ve zerdeçal ekleyin, ardından tuz ve karabiber ekleyin.
Aşama 2
Karışımı yapışmaz ve fırına dayanaklı bir tavaya dökün. Birkaç dakika yumurta neredeyse sertleşinceye kadar pişirin. Ama üst kısmının akışkan kaldığından emin olun.
Aşama 3
Otların çoğunu karıştırın, ardından taze soğan, kuş üzümü ve cevizleri ekleyin. Ufalanmış beyaz ve kaşar peyniri yumurtanın üstüne otlarla birlikte serpin ve birkaç dakika da fırında pişmesini bekleyin. Sıcakken servis edin.
Lahana kavurmalı patates graten
Malzemeler
200 g patates, ikiye bölünmüş
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon, suyu sıkılmış
1 adet doğranmış arpacık soğan
200g lahana
1 küçük olgun avokado
½ çay kaşığı Dijon hardalı
25 gr beyaz peynir, ufalanmış
½- 1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kavrulmuş kabak çekirdeği
Aşama 1
Fırını 200 derece ısıtın. Patatesleri çoğunlukla yumuşayana kadar 10 dakika kaynatın, süzün ve kurumaya bırakın. Patatesleri büyük bir kaba sarımsakla birlikte atın, üzerine 1 yemek kaşığı yağ gezdirin ve baharatlayıp ezin. 20 dakika tavada kavurun.
Aşama 2
Limon suyunun yarısını arpacık soğanı üzerine ve lahananın yarısına sıkın, baharatlayın, ardından lahanayı yumuşatmak için tavada kavurun.
Aşama 3
Patates karışımını fırın tepsisine koyup üzerine kabak çekirdeği, kaşarı ve beyaz peyniri ekleyin ve 10 dakika pişirin.
Aşama 4
Bu arada sarımsağı, avokadoyu, hardalı, yağı ve limon suyunu karıştırın. Patatesleri ve pişmiş lahanayı bir tabağa koyun. Sosu üzerine gezdirin, soğumadan servis edin.
Sebze köfteli kabak spagetti
Malzemeler
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan, çok ince doğranmış
2 çay kaşığı balzamik sirke
100 gr haşlanmış kırmızı barbunya
1 yemek kaşığı çırpılmış yumurta
1 yemek kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı toz biber
½ çay kaşığı öğütülmüş kişniş
15 gr öğütülmüş badem
40 gr haşlanmış ya da konserve mısır
2 çay kaşığı kekik
Domatesli kabak spagetti için;
2 büyük veya 3 normal domates, doğranmış
1 çay kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı balzamik sirke
Soyucu ile spagetti şeklinde kesilmiş 2 kabak
Aşama 1
Sarımsakları ince ince doğrayın. Yağı geniş bir tavada ısıtın ve soğanı sık sık karıştırarak 8 dakika kavurun. Balzamik sirkeyi ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Bademleri, mısırları ve kekiği de tavaya ekleyin. Bu arada fasulyeleri yumurta, domates püresi ve baharatlarla bir kâseye koyun ve pürüzsüz olana kadar ezin. Tavadakileri de bu karışıma ekleyin. İyice karıştırın ve ceviz büyüklüğünde yaklaşık 8 top haline getirin ve yağlanmış fırın parşömeniyle kaplı bir fırın tepsisine koyun.
Aşama 2
Daha önceden ısıtılmış fırına sebze köftelerini koyun, 15 dakika pişirin. Bu arada domates, domates püresi ve balzamik sirkeyi bir tencereye koyun ve 2-3 yemek kaşığı su ile pişirin.
Aşama 3
Başka bir tavada kalan sarımsakları ve tuzlanıp suyu sıkılmış kabaklar ile pişirin. Kabakların piştiğinden emin olunca altını kapatın. Köfteleri domates sosunda çevirip kabaklar ile servis yapın.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Çay keyfinizi katlayacak 5 kek tarifi
İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif
Suçluluk dozu düşük, 7 hafif tatlı tarifi