MİCHELİN REHBERİ'NİN YORUMU
OD Urla hakkında Michelin Rehberi'nin değerlendirmesinde şu yorumlar da var: "Sezener Şef, yaklaşık 10 kilometre yarıçapında bir üretim ağıyla çalışıyor. Tıpkı açık ateşte pişirme tekniği gibi sürdürülebilirlik ve yerel kaynaklara bağlılık da restoranın kimliğinin bir parçası. Şef, malzemelerin doğal tat ve dokularını açığa çıkarmak için kömür ateşinde pişiriyor yemeklerini. Mutfağı basit ve gösterişsiz, hatta bazen rustik sınırlarda dolaşsa da lezzetten asla ödün vermiyor. Örneğin karamelize soğanlı pürüzsüz patates püresini, kızarmış soğan sosuyla kaplı, kusursuzca pişirilmiş ızgara kalamarı ve taze ot serpilmiş, kalamarın geri kalan kısımlarını ele alın. Kişisel bir mutfak bu. Diri, taze dana kaburganın kereviz katmanlarıyla oluşturduğu denge, şefin doğanın sunduğu malzeme ve tatlara olan yaklaşımının da kanıtı niteliğinde (hem vejetaryen hem de vejetaryen olmayan set menüleri mevcut)"
OD URLA NEREDE?
Rüstem Mahallesi, Süt Pınarı Mevkii, 2018/9 Sokak No:28, Urla, Izmir, 35430, Türkiye
Teruar Urla
İzmir'de Michelin Yıldızı alan bir diğer restoran da Teruar Urla... Michelin'in sayfasında "Teruar Urla'da Şef Osman Serdaroğlu ve ekibi, Akdeniz esintili mutfağı İtalyan nüanslarıyla harmanlayarak yerel ürünlerin zenginliğini ön plana çıkarıyor. Yemekler minimalist ama lezzet açısından şaşırtıcı derecede zengin" denilmiş.
MİCHELİN REHBERİ GÖRÜŞÜ
Restoranla ilgili ayrıca şu görüşler de paylaşılmış: "Teruar Urla'yı ziyaret ettiğinizde doğal bir sükûnet içinize işliyor. Gerek üzüm bağları arasındaki yolculuğunuz gerekse taş binanın lüks atmosferi size bu hissi baş ediyor. Mutfak ekibinin çalışmasını gözleyebilir veya aperatif odası ile terasta muhteşem vadi manzarasını izleyebilirsiniz. Misafir odalarından birinde bir gece geçirmek şart olsa da önce Osman Serdaroğlu'nun zengin mutfağının tadını çıkartın. Sadeliğin gücüne inanan şefin yerel mutfağa getirdiği minimalist yaklaşım, önceki iş deneyiminin bir sonucu olarak İtalyan esintileriyle buluşmuş. Yemekleri her zaman sürprizlerle dolu. İster keçi peyniri kreması ve kurutulmuş yoğurt eşliğinde kızarmış kabak, ister “kuzu saltimbocca” şnitzeli olsun, her yemekle baştan çıkacağınızdan emin olabilirsiniz. Temel öğelerinden ödün vermeyen basit, yapmacıksız bir mutfak bu"