6 / 10
İzmir'de hangi restoranlar Michelin Yıldızı aldı? (2024) - Resim : 6

MİCHELİN REHBERİ GÖRÜŞÜ

Restoranla ilgili ayrıca şu görüşler de paylaşılmış: "Teruar Urla'yı ziyaret ettiğinizde doğal bir sükûnet içinize işliyor. Gerek üzüm bağları arasındaki yolculuğunuz gerekse taş binanın lüks atmosferi size bu hissi baş ediyor. Mutfak ekibinin çalışmasını gözleyebilir veya aperatif odası ile terasta muhteşem vadi manzarasını izleyebilirsiniz. Misafir odalarından birinde bir gece geçirmek şart olsa da önce Osman Serdaroğlu'nun zengin mutfağının tadını çıkartın. Sadeliğin gücüne inanan şefin yerel mutfağa getirdiği minimalist yaklaşım, önceki iş deneyiminin bir sonucu olarak İtalyan esintileriyle buluşmuş. Yemekleri her zaman sürprizlerle dolu. İster keçi peyniri kreması ve kurutulmuş yoğurt eşliğinde kızarmış kabak, ister “kuzu saltimbocca” şnitzeli olsun, her yemekle baştan çıkacağınızdan emin olabilirsiniz. Temel öğelerinden ödün vermeyen basit, yapmacıksız bir mutfak bu"

7 / 10
İzmir'de hangi restoranlar Michelin Yıldızı aldı? (2024) - Resim : 7

Teruar Urla Nerede?

Kusçular Mahallesi, 8028. Sokak No:16, Urla, Izmir, 35437, Türkiye


8 / 10
İzmir'de hangi restoranlar Michelin Yıldızı aldı? (2024) - Resim : 8

Vino Locale

İzmir'den 1 Michelin Yıldızı alan bir diğer restoran da Vino Locale... Michelin'in sayfasında restoran için "Ozan ve Seray Kumbasar, Vino Locale'de eşsiz bir destinasyon yaratmışlar. Bu çiftin, misafirlerinin kendi bölgelerinin mükemmelliğini keşfetmesinden başka bir tutkusu yok. Şef Ozan Kumbasar, yalnızca yerel kaynaklardan temin etmeye dikkat ettiği en iyi ürünleri kullanıyor" denilmiş

9 / 10
İzmir'de hangi restoranlar Michelin Yıldızı aldı? (2024) - Resim : 9

MICHELIN REHBERİ GÖRÜŞÜ

Restoranla ilgili ayrıca şu yorumlar da yapılmış: "Servis masası gerçek bir hazine. Ozan Bey de teruarlarına karşı eşiyle aynı sevgiyi paylaşıyor. Kendi yetiştirmediği ürünleri bölgedeki üreticilerden almayı yeğleyen şef, set menüyü, altı haftada bir şehvetli, sofistike mutfağının ardındaki ilham kaynağını da oluşturan mevsimlere göre değiştiriyor. Kuzugöbeğini mangalda pişirerek hafif isli bir tat katıyor ona. Sonra da tereyağı ve keçi peyniri kreması ekleyerek zenginlik ve yoğunluğunu arttırıyor. Beraberinde servis edilen hafif asitli soğan kreması ise yemeğe apayrı bir ihtişam veriyor. Baharatlı, fermente kırmızı biberler ve yoğun sosla ise ekstra bir sıcaklık ve karmaşıklık kazanıyor yemek. Vino Locale'de malzemeler, şefin Tayland ve İtalya'ya olan sevgisini ele veren ince ayrıntılarla bir set üzerinde sergileniyor. Ki İtalyan sevgisi restoranın İtalyan restoranlarını akla getiren dekorunda da açıkça görülüyor. Duvarları süsleyen sanat eserleri, canlı atmosfer ve romantik teras, mekânın unutulmaz cazibesine katkıda bulunuyor"