3 / 9
Saç nasıl hızlı uzar? Profesyonel stilistlerden 8 ipucu - Resim : 3

2- SAÇ DERİNİZİ BESLEYİN

Saç bilimi uzmanı Ph.D. Debra Lin, kafa derisi yaşlandıkça daha kırılgan ve kuru hale geldiğini söylüyor. Lin, "Sağlıklı saç büyümesini desteklemek için  kafa derisine özen göstermek önemlidir" diyor ve ekliyor: " Fazla yağlı saç derisine sahip olanlar için bir saç derisi temizleyicisiyle saç derinizi temiz tutun ve saç derisini beslemek ve yumuşatmak için bir saç derisi ve saç serumu kullanın. Elinizde bulunması gereken bir diğer yararlı iksir, Saç Derisi Güçlendirici Serum veya kafa derisi sağlığını nemlendirecek ve geliştirecek olan Saç Derisi serumu" 

4 / 9
Saç nasıl hızlı uzar? Profesyonel stilistlerden 8 ipucu - Resim : 4

3- HAFTALIK BAKIM KREMİ TEDAVİSİ UYGULAYIN

Saçınızı nasıl uzatacağınız konusunda düşünürken stilistler, Derin Bakım Saç Maskesi veya bakım kremi uygulamanızı öneriyor.

Saç uzadıkça, uçlar daha fazla çevresel stres etkenine maruz kalacak ve saçı parlak ve pürüzsüz tutan doğal yağları tüketecektir. Saç uzadıkça uçları desteklemek için uçlarda saçı yumuşak ve bakımlı tutmak yararlıdır.


5 / 9
Saç nasıl hızlı uzar? Profesyonel stilistlerden 8 ipucu - Resim : 5

4- SAÇINIZI BİLİNÇLİ YIKAYIN

Yıkama, herhangi bir saç bakım konusunun temelidir. Bu yüzden siz daha duşa girmeden önce, şampuan öncesi maskesi gibi koruyucu bir ön yıkama toniği ile saç tellerinizi 10 dakika bekleterek başlayabilirsiniz.

Yıkama işlemine gelince, nemi korumak için kurutmayan, sülfat içermeyen formüllere bakın. François, kan akışını artırmak ve büyümeyi destekleyen saç köklerini uyarmak için köpürtürken kafa derisine masaj yapılmasını öneriyor.

6 / 9
Saç nasıl hızlı uzar? Profesyonel stilistlerden 8 ipucu - Resim : 6

5- DİYETİNİZİ YENİDEN DÜZENLEYİN

Beslenme uzmanı Maria Marlowe, "Saçlarınız için en iyi beslenme şekli, genel olarak en sağlıklı beslenmedir. Gerçek, tam gıdalara dayalı ve çoğunlukla bitki bazlıdır" diye açıklıyor.

B vitaminleri ve omega-3,  daha güçlü ve daha uzun saçlarla ilişkilidir. Marlowe'un tavsiye edilen yiyeceklerin kısa listesi şöyle; protein (saçın yapı taşı) için; istiridye, istiridye, fasulye ve yumurta.  C vitamini almak için; dolmalık biber ve koyu yeşil yapraklı sebzeler; ve kenevir tohumları. Omega-3 yağları için; yabani somon.