8. Zencefil
Bu popüler baharat, C vitamini, magnezyum ve potasyum içerir. Zencefilin birçok sağlık yararı aynı zamanda ağrı kesici ve kan şekeri düzenlemesini içerir, hasta olduğunuzda mide bulantısını gidermesinden bahsetmeye bile gerek yok (bu nedenle anneniz mideniz bulandığında zencefilli gazozu yudumlamanız için ısrar ediyor).
Zencefili diyetinize ekleyin: Sebzelerin üzerine, patates kızartmalarına ve çorbalara ve hatta sıcak çayınıza serpin. Yeterince tat alamıyor musun? Zencefilli smoothie yapın veya Zencefil soslu kırmızı salata tarifine şans verin.
10. Mercimek
Bu küçük düşük kalorili baklagiller, hücresel onarım için hayati önem taşıyan protein bakımından yüksektir ve bu da onları et için uygun bir takas haline getirir. Ayrıca folat, demir ve potasyum yüklüdürler.
Diyetinize mercimek ekleyin: Restoran usulü mercimek çorbası yapın veya Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifini deneyin.
11. Balkabağı
Bu Cadılar Bayramı favorisi, turtadan daha fazlası içindir. Czerwony, "Kabak, gözlerinizi makula dejenerasyonu ve katarakt gibi yaşa bağlı sorunlardan koruyan antioksidanlar olan lutein ve zeaksantin açısından zengindir" diyor.
Diğer sağlık yararlarının yanı sıra kabak, kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilecek antioksidanlar ve potasyumla da yüklüdür. Bir kase kabak, günlük önerilen potasyum miktarının %16'sını içerir.
Diyetinize balkabağını ekleyin: Balkabağı çorbası ile rahatlayın veya en sevdiğiniz sonbahar tatlılarını sağlıklı kabak tatlısı tarifleriyle değiştirin. Ve kendi sağlık yararları ile dolu kabak çekirdeğini de atmayın.
12. Somon
Amerikan Kalp Derneği, her hafta iki porsiyon balık yemeyi öneriyor. Bu özel balık favorisi, kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilecek ve vücudunuzun kendi kendine yapamayacağı omega-3 yağ asitleri bakımından yüksektir.
Diyetinize somon ekleyin: En iyi seçeneğiniz yabani somona bağlı kalmaktır. Denizde ne kadar balık varsa o kadar da lezzetli somon tarifi var, o yüzden favorinizi seçin ve tadını çıkarın!