2. Meyveler
Amerikan Kalp Derneği, flavonoidlerle dolu meyvelerin kadınlarda kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini söylüyor. Süper gıdalar kategorisindeki meyveler şunları içerir:
- Acai meyveleri
- Yaban mersini.
- Kızılcık
- Goji dutları
- Ahududu
- Kirazlı turta
Diyetinize çilek ekleyin: Çilek yemenin en kolay yolu elbette sadece çilek yemektir. Güne çilekli smoothie bowl ile başlayabilir, kendi yaptığınız tarçınlı kızılcık sosunuzu da ekleyebilirsiniz.
3. Pancar
Bu kök sebzeler, mücevher tonlu renklerini, antioksidanlar içeren ve anti-enflamatuar özelliklerle ilişkili doğal bir bitki pigmenti olan betalainlerden alır. Czerwony, "Vücuttaki kronik iltihaplanma, Tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalığı ve astım gibi hastalıklarla bağlantılıdır" diyor.
Diyetinize pancar ekleyin: Fırınlanmış pancarı veya Pancar ile marine edilmiş somonu mutfaklarınızda deneyin. Hatta etsiz pancar burgerler ile pancarı yemeğinizin odak noktası yapabilirsiniz .
4. Chia tohumları
Meksika ve Guatemala'ya özgü çiçekli bir bitkiden gelen bu ufacık tohumlar, iyi bir lif, protein ve antioksidan kaynağının yanı sıra fosfor, magnezyum, demir ve çinko gibi vitamin ve minerallerdir. Aynı zamanda düşük kalorili bir besindir.
Diyetinize chia tohumlarını ekleyin : Onları bir smoothie, yulaf ezmesi veya chia pudinginin içine atın veya chia tohumlu keklere bir avuç ekleyin.
5. Tarçın
En sevdiğiniz sıcacık baharatınız da sağlıklı! Tarçının iltihaplanmayı, kan şekeri düzeylerini ve kolesterolü düşürdüğü bilinmektedir. Aynı zamanda, şifalı bitkiler ve baharatlar açısından zengin, sağlıklı bir beslenme tarzı olan Akdeniz Diyetinin de temelini oluşturur.
Diyetinize tarçın ekleyin: Yulaf ezmesi, kahve ve daha fazlası dahil olmak üzere istediğiniz her şeye tarçın ekleyin. Düşük kalorili fırında tarçınlı elma dilimleri lezzetli bir sonbahar favorisidir.