6. Koyu yeşil yapraklı sebzeler
Salataların sağlıklı olması şaşırtıcı değil. Ancak marulu atlayın ve A vitamini, C vitamini ve E vitamini ile dolu olan ve kanseri önleyebilecek koyu, yapraklı yeşillikleri tercih edin. Czerwony, "Kemik sağlığı için iyi olan K vitamini ve kalp sağlığını destekleyen folat açısından da yüksekler" diyor.
Aşağıdakileri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan, aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok yeşillik vardır:
- Roka
- Pancar yaprağı
- Çin lahanası
- Brokoli
- Kara lahana
- Karahindiba yeşillikleri
- Kale yaprağı
- Mikro yeşiller
- Hardal otu
- Ispanak
- Pazı
- Şalgam
- Su teresi
Diyetinize koyu, yapraklı yeşillikler ekleyin: Sade salatanızı Vinaigrette sos ile basit ama güçlü tutun veya kremalı çilekli smoothienize yeşillikler ekleyip tatlı olarak da tüketebilirsiniz.
7. Sarımsak
Bu lezzetli sebzenin bağışıklığı güçlendirdiği, iltihap önleyici olarak çalıştığı, kardiyovasküler sağlığı iyileştirdiği ve daha pek çok şeyle bilinir. Hemen hemen her yemeğe lezzetli bir tat katar.
Çiğ sarımsak, pişmiş sarımsaktan daha sağlıklıdır, ancak güçlü antioksidanlarla dolu fermente siyah sarımsak, hepsinden daha sağlıklı olabilir.
Diyetinize sarımsak ekleyin: Kızartmalarınıza, çorbanıza ve arzu ettiğiniz hemen hemen her şeye sarımsak ekleyin.
8. Zencefil
Bu popüler baharat, C vitamini, magnezyum ve potasyum içerir. Zencefilin birçok sağlık yararı aynı zamanda ağrı kesici ve kan şekeri düzenlemesini içerir, hasta olduğunuzda mide bulantısını gidermesinden bahsetmeye bile gerek yok (bu nedenle anneniz mideniz bulandığında zencefilli gazozu yudumlamanız için ısrar ediyor).
Zencefili diyetinize ekleyin: Sebzelerin üzerine, patates kızartmalarına ve çorbalara ve hatta sıcak çayınıza serpin. Yeterince tat alamıyor musun? Zencefilli smoothie yapın veya Zencefil soslu kırmızı salata tarifine şans verin.
10. Mercimek
Bu küçük düşük kalorili baklagiller, hücresel onarım için hayati önem taşıyan protein bakımından yüksektir ve bu da onları et için uygun bir takas haline getirir. Ayrıca folat, demir ve potasyum yüklüdürler.
Diyetinize mercimek ekleyin: Restoran usulü mercimek çorbası yapın veya Zahterli sebze & Beluga mercimek tarifini deneyin.