Village Cafe Supply&Co.: Geçen yaz başında açılan ve Hacı Memiş Mahallesi’ne farklı bir hava katan kafenin makaronları şahane. ‘Village Kek’in tadına mutlaka bakmanız lazım. Akşamları da et restoranı olarak servis veriyor burası.
Asma Yaprağı: Alaçatı’da nerede yemeğe doyamadın deseler adres olarak Asma Yaprağı derim ilk. Burası ilk önce dekorasyonu ile kalbimi çaldı. Çakıl taşları ile dolu bahçede, incir ağacı altında kurulu masalarda mavi hasır sandalyeler, bembeyaz dantelli örtüler. Ne yedim diye merak ediyorsanız, çalkama (bölgedeki otlarla yapılan yemeğe un ve yağ ile yapılan sos dökülüyor), kabak sinkonta, peynirli patlıcan salatası, kabak çiçeği dolması, balkabaklı mücver, domat aşı ve patlıcanlı pilav. Bunların hepsi mekan sahibi harika aşçı Ayşe Nur Mıhçı’nın aile tarifi.
Eflatun: Masa, sandalye, tabak, çanak, servis en sadesinden, yemekler en lezzetlisinden. Daha önce Kemerburgaz’da ufak bir İtalyan restoranı işleten Nalan Hanım’a ‘et dışında ne yesek?’ diye sorduğumda patlıcanlı penne, deniz mahsullü spagetti, fava ve humus ilk saydıkları oldu.
Agrilia: Bu yaz Kemalpaşa Caddesi’nden Hacı Memiş’teki TashMahal otelin bahçesine taşınan Agrilia’nın mönüsü biraz İtalyan, biraz Arjantin. İtalyan usulü makarnalar, Arjantin usulü kuru dinlendirilmiş etler. Unutmayın, rezervasyon şart.
Noni’s House: Bu sezon açılan Noni’s House’un kahvaltıları çok güzel. Yemyeşil bahçeye kurulup bahçeden gelen ürünler ve ev yapımı ekmek, reçel ve menemenle güne başlamak paha biçilemez. Kahvaltı sonrası bahçedeki hamakta biraz keyif yapmak şart. Masası az, talep fazla, dolayısıyla rezervasyon şart.