2 / 6
Siyah Çin Pilavı
Pilavların şahı, lezzet kralı siyah çin pilavı, besin değeri fazlaca yüksek siyah pirinçten yapılır. Zamanında hükümdarlar ve önemli kişilerin sofralarını süsleyen bu yemek için wok tavası ve yüksek ateş kesin sonuç verir. Pişirmeden önce yağda kavrulması ve eklenecek sebzelerin çok küçük parçalar halinde doğranması gerekir. Asıl püf nokta 1 bardak pirince, 3 bardak sudur.
Pilavların şahı, lezzet kralı siyah çin pilavı, besin değeri fazlaca yüksek siyah pirinçten yapılır. Zamanında hükümdarlar ve önemli kişilerin sofralarını süsleyen bu yemek için wok tavası ve yüksek ateş kesin sonuç verir. Pişirmeden önce yağda kavrulması ve eklenecek sebzelerin çok küçük parçalar halinde doğranması gerekir. Asıl püf nokta 1 bardak pirince, 3 bardak sudur.
3 / 6
Ratatouille
Kısaca bir sebze şöleni diyebileceğimiz yemek için sabır ve kısık ateş şart. Aynı boyda dilimlediğimiz sebzeleri, sıvı yağ ile kızmış tavaya yerleştiriyoruz. Domates sosu şenlenen tavayı, çok az su ilavesi ardından iyice kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Üzerine erimiş peynir ilave ederek dilimleri birleştirebiliyoruz. Hafif bir akşam yemeği masamızda bizleri bekliyor.
Kısaca bir sebze şöleni diyebileceğimiz yemek için sabır ve kısık ateş şart. Aynı boyda dilimlediğimiz sebzeleri, sıvı yağ ile kızmış tavaya yerleştiriyoruz. Domates sosu şenlenen tavayı, çok az su ilavesi ardından iyice kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Üzerine erimiş peynir ilave ederek dilimleri birleştirebiliyoruz. Hafif bir akşam yemeği masamızda bizleri bekliyor.
4 / 6
Pelmeni
Rus mutfağının hem görüntü hem de lezzet olarak doyurucu lezzetlerinden olan Pelmeni için iki seçenek var. Tatlı ya da tuzlu yapmak. Tatlısı için meyve sosou veya şeker kullanılıyor. Tuzlusu için peynir veya kıyma tercih edelibilir. Bizim mantılarımıza kıyasla çok daha iri taneli olan yemek için bildiğimiz mantı hamurunu çok daha ince şekilde açmak ilk adım olur.
Rus mutfağının hem görüntü hem de lezzet olarak doyurucu lezzetlerinden olan Pelmeni için iki seçenek var. Tatlı ya da tuzlu yapmak. Tatlısı için meyve sosou veya şeker kullanılıyor. Tuzlusu için peynir veya kıyma tercih edelibilir. Bizim mantılarımıza kıyasla çok daha iri taneli olan yemek için bildiğimiz mantı hamurunu çok daha ince şekilde açmak ilk adım olur.
5 / 6
Tavuk Musuken
Filistin yörersinde görülen bir tarif olan Musuken, bol miktarda sumak içermesi ve özellikle elle yenilemesi ile ünlüdür. Altın rengi olacak kadar kızartılan tavuk parçalarını, soğan ve dolmalık fıstık ile harmanlayıp, az yağda ısıttığınız bazlamaların üzerine yaymanız ve afiyetle yemeniz tereli olacaktır.
Filistin yörersinde görülen bir tarif olan Musuken, bol miktarda sumak içermesi ve özellikle elle yenilemesi ile ünlüdür. Altın rengi olacak kadar kızartılan tavuk parçalarını, soğan ve dolmalık fıstık ile harmanlayıp, az yağda ısıttığınız bazlamaların üzerine yaymanız ve afiyetle yemeniz tereli olacaktır.