1 / 11
PEYMANE SALATASI
1 patlıcan • 1 baş soğan • 4 diş sarımsak • 4 adet yeşil biber • 1 adet domates • tuz • karabiber • kırmızı pul biber • zeytinyağı • nar ekşisi • tuz • karabiber • kırmızı pul biber Hazırlanışı: Sebzeleri közleyin. Kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tuz, baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave ederek, karıştırın. Sıcak servis yapın.
1 patlıcan • 1 baş soğan • 4 diş sarımsak • 4 adet yeşil biber • 1 adet domates • tuz • karabiber • kırmızı pul biber • zeytinyağı • nar ekşisi • tuz • karabiber • kırmızı pul biber Hazırlanışı: Sebzeleri közleyin. Kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Tuz, baharatlar, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave ederek, karıştırın. Sıcak servis yapın.
2 / 11
ZAHTER SALATASI
1 demet taze nane • 1 demet palamut yaprağı • 1 demet lolorosso • 1 demet endivyen • 40 gr taze kekik • 1/2 demet taze soğan • 1 yemek kaşığı nar tanesi • tuz • 1 yemek kaşığı nar ekşisi • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Tüm yeşillikleri ince ince doğrayın. Üstüne nar tanelerini serpin, zeytinyağı ve tuz ekleyin. En son üzerine nar ekşisi gezdirin ve servis yapın.
1 demet taze nane • 1 demet palamut yaprağı • 1 demet lolorosso • 1 demet endivyen • 40 gr taze kekik • 1/2 demet taze soğan • 1 yemek kaşığı nar tanesi • tuz • 1 yemek kaşığı nar ekşisi • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Hazırlanışı: Tüm yeşillikleri ince ince doğrayın. Üstüne nar tanelerini serpin, zeytinyağı ve tuz ekleyin. En son üzerine nar ekşisi gezdirin ve servis yapın.
3 / 11
Nilay Kırcı
4 / 11
FISTIKLI KEBAP
200 gr yağlı kuzu zırh kıyma • 50 gr antep fıstığı • kıyılmış maydanoz • kırmızı pul biber Hazırlanışı: Kıymayı fıstık ve baharatlarla yoğurun. Köft e şişine düzgünce sarın. Kömür ateşinde 5-6 dakika çevirerek pişirin. Yanında közlenmiş domates ve biber ile servis yapın.
200 gr yağlı kuzu zırh kıyma • 50 gr antep fıstığı • kıyılmış maydanoz • kırmızı pul biber Hazırlanışı: Kıymayı fıstık ve baharatlarla yoğurun. Köft e şişine düzgünce sarın. Kömür ateşinde 5-6 dakika çevirerek pişirin. Yanında közlenmiş domates ve biber ile servis yapın.