10 / 11
MUHAMMARA
10 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık acı biber • 1 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 30 gr ekmek içi • 100 gr çekilmiş ceviz içi • 1/4 çay bardağı zeytinyağı • 1/4 çay bardağı nar ekşisi • yeterince tuz Hazırlanışı: Biberleri 1 saat ılık suda bekletin ve ince ince kesin. Ekmek içi, kimyon, sarımsak ve tuzu blender’dan geçirin. İçine biber, çekilmiş ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave ederek, blender’da koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.
10 adet kurutulmuş kırmızı dolmalık acı biber • 1 diş sarımsak • 1 çay kaşığı kimyon • 30 gr ekmek içi • 100 gr çekilmiş ceviz içi • 1/4 çay bardağı zeytinyağı • 1/4 çay bardağı nar ekşisi • yeterince tuz Hazırlanışı: Biberleri 1 saat ılık suda bekletin ve ince ince kesin. Ekmek içi, kimyon, sarımsak ve tuzu blender’dan geçirin. İçine biber, çekilmiş ceviz, nar ekşisi ve zeytinyağı ilave ederek, blender’da koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.
11 / 11
PATLICANLI KEBAP
200 gr yağlı kuzu zırh kıyma • kıyılmış maydanoz • kırmızı pul biber • 1 adet patlıcan Hazırlanışı: Kıymayı baharatlarla yoğurun. Patlıcanı ikişer santim arayla kesin. Köft eleri yuvarlayın. Şişe bir patlıcan bir köft e dizin. Kömür ateşinde 10 dakika çevirerek pişirin. Patlıcanlar piştiğinde tabağa alın ve üstünü bir kapakla kapatarak terlemeye bırakın. 5 dakika dinlendirildikten sonra, yanında közlenmiş domates ve biber ile servis yapın.
200 gr yağlı kuzu zırh kıyma • kıyılmış maydanoz • kırmızı pul biber • 1 adet patlıcan Hazırlanışı: Kıymayı baharatlarla yoğurun. Patlıcanı ikişer santim arayla kesin. Köft eleri yuvarlayın. Şişe bir patlıcan bir köft e dizin. Kömür ateşinde 10 dakika çevirerek pişirin. Patlıcanlar piştiğinde tabağa alın ve üstünü bir kapakla kapatarak terlemeye bırakın. 5 dakika dinlendirildikten sonra, yanında közlenmiş domates ve biber ile servis yapın.