5 / 11
İÇLİ KÖFTE
Dışı için: 200 gr köftelik bulgur • 50 gr yağsız dana kıyması • 50 gr patates • tuz • kırmızı toz biber • karabiber İçi için: 200gr yağsız dana kıyması • 50 gr ceviz içi • 1 baş soğan • karabiber • tuz • kırmızı toz biber • reyhan kimyon Hazırlanışı: Bulguru kaynar su ile yıkayın ve bir miktar şişmesini bekleyin. Haşlanmış patatesi rendeleyin. Bulgur, patates, kıyma ve baharatlar ile uzun süre yoğurun. Daha sonra dinlenmeye bırakın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı kavurun, içine baharatları ilave edin. En son, çekilmiş cevizi ilave ederek karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı 30 gr’lık parçalar halinde elde yuvarlayın. Bir kenarda dinlendirilen dış hamurdan bir parça alın ve yuvarların üstünü bu hamurla kaplayın. İnce bir kaplama olmasına dikkat edin. Bu işlemi 30’ar gramlık her bir yuvar için tekrar edin. Daha sonra kaynayan bir su içine hazırlanan yuvarlak köft eleri atın ve 4 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Dışı için: 200 gr köftelik bulgur • 50 gr yağsız dana kıyması • 50 gr patates • tuz • kırmızı toz biber • karabiber İçi için: 200gr yağsız dana kıyması • 50 gr ceviz içi • 1 baş soğan • karabiber • tuz • kırmızı toz biber • reyhan kimyon Hazırlanışı: Bulguru kaynar su ile yıkayın ve bir miktar şişmesini bekleyin. Haşlanmış patatesi rendeleyin. Bulgur, patates, kıyma ve baharatlar ile uzun süre yoğurun. Daha sonra dinlenmeye bırakın. Kıyma ve rendelenmiş soğanı kavurun, içine baharatları ilave edin. En son, çekilmiş cevizi ilave ederek karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı 30 gr’lık parçalar halinde elde yuvarlayın. Bir kenarda dinlendirilen dış hamurdan bir parça alın ve yuvarların üstünü bu hamurla kaplayın. İnce bir kaplama olmasına dikkat edin. Bu işlemi 30’ar gramlık her bir yuvar için tekrar edin. Daha sonra kaynayan bir su içine hazırlanan yuvarlak köft eleri atın ve 4 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
6 / 11
PEYNİR EZMESİ
200 gr inek sütü peyniri • 1 kutu labne peynir • 50 gr süzme yoğurt • 5 gr kırmızı pul biber • 1/2 çay kaşığı karabiber • 1 paket frenk soğanı Hazırlanışı: Beyaz peyniri, süzme yoğurt ile iyice ezilinceye kadar karıştırın. Bu karışımın üzerine labne peyniri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pul biber, karabiber ve frenk soğanını ekleyin. Tüm karışımı bir bez torbanın içine alarak, bir gün süzülerek suyunu bırakmasını bekleyin. Top şeklinde servis yapın.
200 gr inek sütü peyniri • 1 kutu labne peynir • 50 gr süzme yoğurt • 5 gr kırmızı pul biber • 1/2 çay kaşığı karabiber • 1 paket frenk soğanı Hazırlanışı: Beyaz peyniri, süzme yoğurt ile iyice ezilinceye kadar karıştırın. Bu karışımın üzerine labne peyniri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pul biber, karabiber ve frenk soğanını ekleyin. Tüm karışımı bir bez torbanın içine alarak, bir gün süzülerek suyunu bırakmasını bekleyin. Top şeklinde servis yapın.
7 / 11
Asmalımescit Mahallesi Şehbender Sokak No: 7/1 Beyoğlu Tel: 0212 293 31 36
8 / 11
İRMİK HELVASI
500 gr buğday irmiği • 400 gr toz şeker • 300 gr tereyağı • 250 gr süt • 250 gr su • 1 paket vanilya • 1 adet orta boy portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tencerede ısıtılmış tereyağın içine irmiği ilave edin. Pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. İçine portakal rendesi ve vanilya ilave ederek, bir kez daha karıştırın. Bir başka tencerede su, süt ve şekeri birlikte kaynatın. Kaynamış malzemeyi kavrulmuş irmiğin içine ilave edin. Tencerenin üstünü kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde dondurma ile servis yapın.
500 gr buğday irmiği • 400 gr toz şeker • 300 gr tereyağı • 250 gr süt • 250 gr su • 1 paket vanilya • 1 adet orta boy portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tencerede ısıtılmış tereyağın içine irmiği ilave edin. Pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. İçine portakal rendesi ve vanilya ilave ederek, bir kez daha karıştırın. Bir başka tencerede su, süt ve şekeri birlikte kaynatın. Kaynamış malzemeyi kavrulmuş irmiğin içine ilave edin. Tencerenin üstünü kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde dondurma ile servis yapın.