6 / 11
PEYNİR EZMESİ
200 gr inek sütü peyniri • 1 kutu labne peynir • 50 gr süzme yoğurt • 5 gr kırmızı pul biber • 1/2 çay kaşığı karabiber • 1 paket frenk soğanı Hazırlanışı: Beyaz peyniri, süzme yoğurt ile iyice ezilinceye kadar karıştırın. Bu karışımın üzerine labne peyniri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pul biber, karabiber ve frenk soğanını ekleyin. Tüm karışımı bir bez torbanın içine alarak, bir gün süzülerek suyunu bırakmasını bekleyin. Top şeklinde servis yapın.
200 gr inek sütü peyniri • 1 kutu labne peynir • 50 gr süzme yoğurt • 5 gr kırmızı pul biber • 1/2 çay kaşığı karabiber • 1 paket frenk soğanı Hazırlanışı: Beyaz peyniri, süzme yoğurt ile iyice ezilinceye kadar karıştırın. Bu karışımın üzerine labne peyniri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Pul biber, karabiber ve frenk soğanını ekleyin. Tüm karışımı bir bez torbanın içine alarak, bir gün süzülerek suyunu bırakmasını bekleyin. Top şeklinde servis yapın.
7 / 11
Asmalımescit Mahallesi Şehbender Sokak No: 7/1 Beyoğlu Tel: 0212 293 31 36
8 / 11
İRMİK HELVASI
500 gr buğday irmiği • 400 gr toz şeker • 300 gr tereyağı • 250 gr süt • 250 gr su • 1 paket vanilya • 1 adet orta boy portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tencerede ısıtılmış tereyağın içine irmiği ilave edin. Pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. İçine portakal rendesi ve vanilya ilave ederek, bir kez daha karıştırın. Bir başka tencerede su, süt ve şekeri birlikte kaynatın. Kaynamış malzemeyi kavrulmuş irmiğin içine ilave edin. Tencerenin üstünü kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde dondurma ile servis yapın.
500 gr buğday irmiği • 400 gr toz şeker • 300 gr tereyağı • 250 gr süt • 250 gr su • 1 paket vanilya • 1 adet orta boy portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Tencerede ısıtılmış tereyağın içine irmiği ilave edin. Pembeleşene kadar karıştırarak kavurun. İçine portakal rendesi ve vanilya ilave ederek, bir kez daha karıştırın. Bir başka tencerede su, süt ve şekeri birlikte kaynatın. Kaynamış malzemeyi kavrulmuş irmiğin içine ilave edin. Tencerenin üstünü kapatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Ilık hale geldiğinde dondurma ile servis yapın.
9 / 11
PASTIRMALI HUMUS
1 kg nohut • 1 yemek kaşığı kimyon • 100 gr tahin • 100 gr pastırma • yeterince tuz Hazırlanışı: Nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun. Nohutları blender’dan geçirirken tahin ilave edin. Nohut ve tahin püre haline geldiğinde kimyon ekleyin. Humusun üzerine, tereyağında orta ateşte hafif çevrilmiş pastırma ilave edin.
1 kg nohut • 1 yemek kaşığı kimyon • 100 gr tahin • 100 gr pastırma • yeterince tuz Hazırlanışı: Nohutları haşlayın ve kabuklarını soyun. Nohutları blender’dan geçirirken tahin ilave edin. Nohut ve tahin püre haline geldiğinde kimyon ekleyin. Humusun üzerine, tereyağında orta ateşte hafif çevrilmiş pastırma ilave edin.