3 / 7
Bodrum'da Michelin Yıldızı alan restoranlar - Resim : 3

MICHELIN REHBERİ GÖRÜŞÜ

Michelin Rehberi'nde Kitchen ile ilgili şu yorumlar da var:

"Osman Sezener ve ekibi, Türk mutfağına benzersiz, uluslararası bir bakış hediye ediyor. Yöresel ürünler ön planda ve her daim taze ve lezzetli olmaları garanti. Yemekler fazla alengirli olmamakla birlikte güçlü bir etki yarattıkları kesin. Kusursuzca hazırlanmış levrek, denizden yeni çıkmış gibi taze. Üzerindeki tereyağlı sos ise istiridye sosu ve otlu yağla zarifçe zenginleştirilmiş. Neyse ki, yanında (oldukça lezzetli!) ekşi mayalı ekmek servis ediliyor da tabağı silip süpürebiliyorsunuz. Civardaki bahçelerden gelen otlar, her seferinde on ikiden vuruyor. Örneğin, taze otlardan oluşan “salsa verde”, kömür ateşinde pişirilen ahtapotun tadını güzelce yükseltiyor".

4 / 7
Bodrum'da Michelin Yıldızı alan restoranlar - Resim : 4

KITCHEN RESTORAN NEREDE?

Dirmil Mahallesi, Balyek Caddesi No:5A, Yalıkavak, Bodrum, 48400, Türkiye


5 / 7
Bodrum'da Michelin Yıldızı alan restoranlar - Resim : 5

MAÇAKIZI

Bodrum'da bulunan Maçakızı da Michelin Yıldızı alan bir diğer Bodrum restoranı. Michelin'in sayfasında "Muhteşem sahil yollarında dolaştıktan sonra modern Ege mutfağını sevenler, MICHELIN Rehberinin de önerdiği, aynı adı taşıyan otelde yer alan Maçakızı'nın keyfine varacaklar. Şef Aret Sahakyan, yerel mutfak geleneklerine uygun yaratıcı yemekler öneriyor" yorumu yapılmış.

6 / 7
Bodrum'da Michelin Yıldızı alan restoranlar - Resim : 6

MICHELİN REHBERİ GÖRÜŞÜ

Michelin Rehberinde Maçakızı ile ilgili şu yorumlar da var:

"Maçakızı sırlarını kolay kolay vermez. Çarpıcı doğal güzelliğe sahip bir yamaçta yer alan bu lüks otele varıncaya kadar, dar yollar boyunca kıvrıla kıvrıla ilerleyen yolculuk, her dönemeçte beklentilerinizi yükseltiyor. Körfezin büyüleyici manzarası ve şık dekorasyonu, girdiğiniz anda sizi büyüleyecek. Burası gerçekten özel bir yer, hata yapmayın. Şef Aret Sahakyan ve ekibinin Ege mutfağına getirdiği yeni yorum da bu duyguyu pekiştiriyor. Yemeklerinin klasik kökleri, mangalda çipuraya nefis bir zenginlik katan tereyağı ilavesiyle tütsülenmiş balık gibi doyurucu soslarda açıkça görülüyor. Şefler, tazeliğe ve özenle hazırlanmış garnitürlere odaklanarak bu temelin üzerine heyecanla inşa ediyorlar".