Reçelli kek
Malzemeler
200 gr pudra şekeri
200 gr yumuşatılmış tereyağı
4 yumurta, çırpılmış
200 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı süt
Dolgu için;
100 gr sade krema
140 gr elenmiş pudra şekeri
Vanilya özü
Yarım 340 gr kavanoz çilek reçeli
Pudra şekeri, süslemek için
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın. İki adet kek kalıbına tereyağı sürün ve yapışmaz pişirme kâğıdı ile kaplayın.
Aşama 2
Geniş bir kapta 200 gr pudra şekeri, 200 gr yumuşatılmış tereyağı, 4 çırpılmış yumurta, 200 gr un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 2 yemek kaşığı sütü pürüzsüz, yumuşak bir hamur elde edene kadar çırpın.
Aşama 3
Karışımı teneke kutulara bölün, yüzeyi bir spatula veya bir kaşığın arkası ile düzleştirin. Yaklaşık 20 dakika pişirin ve kontrol edin ona göre fırından çıkarıp, soğumaya bırakın.
Aşama 4
Dolguyu yapmak için, 100 gr kremayı pürüzsüz ve kremsi hale gelene kadar çırpın, ardından kademeli olarak 140 gr elenmiş pudra şekeri ve bir damla vanilya özü (eğer kullanıyorsanız) ile çırpın.
Aşama 5
Hazırladığınız kremayı keklerden birinin altına sürün. Üzerine 170 gr çilek reçeli koyun ve ikinci keki üstüne kapatın. Servis yapmadan önce biraz pudra şekeri serpin.
Peynirli kek
Malzemeler
75 gr tereyağı, eritilmiş,
75 gr un
1 yemek kaşığı kabartma tozu
150 gr polenta
3 yumurta
350ml tam yağlı süt
100 gr olgun kaşar, rendelenmiş
2 küçük veya 1 orta boy kabak (yaklaşık 200 gr), kesilmiş ve kabaca rendelenmiş
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın, bir uzun kek kalıbına tereyağı sürün. Unu, polentayı ve kabartma tozunu 1 çay kaşığı tuzla bir kapta karıştırın.
Aşama 2
Yumurtaları, sütü ve eritilmiş tereyağını bir sürahide çırpın. Kuru malzemeleri dökün ve karıştırın. Peyniri ve kabakları karıştırın. Bu aşamada oldukça akıcı olacaktır, ancak endişelenmeyin çünkü polenta yavaş yavaş şişer ve sıvıyı emer.
Aşama 3
Karışımı uzun kek kalıbına dökün ve 30 dakika kadar pişirin. Tamamen soğumaya bırakın, sonra çıkarın ve dilimleyin. Zeytin ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.
Frambuazlı pembe kek
Malzemeler
50 gr tereyağı
150 gr pudra şekeri
4 büyük yumurta
150 gr sade un
Pembe gıda boyası
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı süt
Kreması için;
100 gr tereyağı, yumuşatılmış
200 gr pudra şekeri
½ çay kaşığı vanilya tozu
½ yemek kaşığı süt
Reçel sosu için;
200 gr fondan pudra şekeri
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 kutu frambuaz
Aşama 1
Fırını 200 derecede ısıtın, bir fırın kalıbını yağlayın. Yağı eritin, ocaktan alın ve bir kenara koyun. Şekeri ve yumurtaları büyük, ısıya dayanıklı bir kâseye sadece kaynayan suyla dolu bir tencerenin üzerine koyun ve kâsenin dibinin suya değmediğinden emin olun. Elektrikli bir çırpma teli kullanarak gerçekten kalın bir kıvam alana kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpın.
Aşama 2
Tereyağını yumurta karışımına dökün ve un, kabartma tozu, biraz süt ve pembe gıda boyası ile birlikte dikkatlice karıştırın.
Aşama 3
Tamamen pişene kadar 12-15 dakika pişirin. Bıçakla kontrol edin. Soğumaya bırakın.
Aşama 4
Krema yapmak için tereyağı, şeker, vanilya ve sütü 5 dakika elektrikli çırpma teli ile kremsi hale gelinceye kadar çırpın. Soğumuş keki ortadan ikiye eşit bir şekilde bölün.
Aşama 5
Bir tavada pudra şekeri, frambuaz ve mısır nişastasını pişirin. Reçel kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakın.
Aşama 6
Soğumuş kekleri beyaz krema ve frambuaz karışımı ile kaplayın, birleştirin. Biraz buzdolabında bekletip servis edin.
Bunlar da ilginizi çekebilir:
Avokado kilo vermeye yardımcı olur mu ya da diyet yapanlar tüketebilir mi?
İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif
Lezzetiyle dondurmayı unutturacak 10 smoothie tarifi
Suçluluk dozu düşük, 7 hafif tatlı tarifi