4 / 5
Çay keyfinizi katlayacak 5 kek tarifi - Resim : 4

Peynirli kek

Malzemeler

75 gr tereyağı, eritilmiş,

75 gr un

1 yemek kaşığı kabartma tozu

150 gr polenta

3 yumurta

350ml tam yağlı süt

100 gr olgun kaşar, rendelenmiş

2 küçük veya 1 orta boy kabak (yaklaşık 200 gr), kesilmiş ve kabaca rendelenmiş

Aşama 1

Fırını 200 derecede ısıtın, bir uzun kek kalıbına tereyağı sürün. Unu, polentayı ve kabartma tozunu 1 çay kaşığı tuzla bir kapta karıştırın.

Aşama 2

Yumurtaları, sütü ve eritilmiş tereyağını bir sürahide çırpın. Kuru malzemeleri dökün ve karıştırın. Peyniri ve kabakları karıştırın. Bu aşamada oldukça akıcı olacaktır, ancak endişelenmeyin çünkü polenta yavaş yavaş şişer ve sıvıyı emer.

Aşama 3

Karışımı uzun kek kalıbına dökün ve 30 dakika kadar pişirin. Tamamen soğumaya bırakın, sonra çıkarın ve dilimleyin. Zeytin ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.

5 / 5
Çay keyfinizi katlayacak 5 kek tarifi - Resim : 5

Frambuazlı pembe kek

Malzemeler

50 gr tereyağı

150 gr pudra şekeri

4 büyük yumurta

150 gr sade un

Pembe gıda boyası

1 paket kabartma tozu

Yarım çay bardağı süt

Kreması için;

100 gr tereyağı, yumuşatılmış

200 gr pudra şekeri

½ çay kaşığı vanilya tozu

½ yemek kaşığı süt

Reçel sosu için;

200 gr fondan pudra şekeri

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

1 kutu frambuaz

Aşama 1

Fırını 200 derecede ısıtın, bir fırın kalıbını yağlayın. Yağı eritin, ocaktan alın ve bir kenara koyun. Şekeri ve yumurtaları büyük, ısıya dayanıklı bir kâseye sadece kaynayan suyla dolu bir tencerenin üzerine koyun ve kâsenin dibinin suya değmediğinden emin olun. Elektrikli bir çırpma teli kullanarak gerçekten kalın bir kıvam alana kadar yaklaşık 4-5 dakika çırpın.

Aşama 2

Tereyağını yumurta karışımına dökün ve un, kabartma tozu, biraz süt ve pembe gıda boyası ile birlikte dikkatlice karıştırın.

Aşama 3

Tamamen pişene kadar 12-15 dakika pişirin. Bıçakla kontrol edin. Soğumaya bırakın.

Aşama 4

Krema yapmak için tereyağı, şeker, vanilya ve sütü 5 dakika elektrikli çırpma teli ile kremsi hale gelinceye kadar çırpın. Soğumuş keki ortadan ikiye eşit bir şekilde bölün.

Aşama 5

Bir tavada pudra şekeri, frambuaz ve mısır nişastasını pişirin. Reçel kıvamına gelince altını kapatıp soğumaya bırakın.

Aşama 6

Soğumuş kekleri beyaz krema ve frambuaz karışımı ile kaplayın, birleştirin. Biraz buzdolabında bekletip servis edin.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Avokado kilo vermeye yardımcı olur mu ya da diyet yapanlar tüketebilir mi?
İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif
Lezzetiyle dondurmayı unutturacak 10 smoothie tarifi
Suçluluk dozu düşük, 7 hafif tatlı tarifi