Portakallı hellim salatası
Malzemeler
2 büyük portakal
1½ yemek kaşığı hardal
1½ çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı elma sirkesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı, artı kızartma için ekstra yağ
2 büyük havuç, soyulmuş
225g blok hellim, dilimlenmiş
100 gr torba su teresi veya bebek ıspanak
Aşama 1
Portakalları ortadan ikiye ayırın. Yarısının suyunu sıkın, diğer yarısını da küçük dilimler halinde kesin. Hardal, bal, sirke, yağ ve istediğiniz baharatları kaseye ekleyin ve iyice karıştırın.
Aşama 2
Bir sebze soyucu kullanarak havuç şeritlerini soyma kabında soyun. Bir tavada hellimlerin iki tarafı da kızarana kadar birkaç dakika pişirin. Su teresini ya da bebek ıspanakları soyulmuş havuçlarla karıştırın. Tabaklara koyun ve üzerine hellim ve portakalları ekleyin.
Meyve Salatası
Malzemeler
2 kivi
1 mango
150 gr ananas
100 gr üzüm
400 gr karışık meyveler, çilek, ahududu ve böğürtlen
1 büyük portakal
2 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
Aşama 1
Meyveleri küçük tırtıklı bir bıçakla hazırlayın. Kiviyi ve mangoyu mümkün olduğunca kabuğa yakın tutarak soyun. Şeritler halinde kesin, kâseye ekleyin. Ananasları daireler halinde keserek kâseye ekleyin. Üzümleri ikiye bölün ve meyvelerin geri kalanı eğer çilekler de büyükse, dilimleyin.
Aşama 2
Portakalın suyunu sıkın, isterseniz birkaç kaşık bal ekleyin. Her şeyi karıştırın ve vaktiniz varsa buzdolabında 30 dakika bekletin.