10 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 10

PANPORA PANKEK TARİFİ

Sadece 15 dakika içinde hazırlayacağınız lezzetli pandora pancake tarifi...

Malzemeler:

50 gr keçiboynuzu unu
50 gr nohut unu
150 gr istediğiniz bir çeşit glütensiz un
250 ml istediğiniz bir çeşit süt
5 gr kabartma tozu
2 yemek kaşığı bal
1/2 adet muz
Birkaç adet yaban mersini
3-4 adet badem
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

Hazırlanışı:

Belirtilen unlar ile kabartma tozunun içine 1 yemek kaşığı bal ve sütü ekleyerek bir kap içinde karıştırın. Ardından pürüzsüz bir hamur olana kadar mikser ile çırpın. Önceden ısıtılmış tavaya istediğiniz büyüklükte 3 parça hamuru dökün ve iki tarafını çevirerek iyice pişirin. Başka bir tavada ise yarım yemek kaşığı bal ile dilimlenmiş muzları karıştırarak karamelize edin. Pişen pancakeleri ayrı bir tabağa alın, aralarına fıstık ezmesi sürerek üst üste dizin. Üzerini süslemek için muz, yaban mersini ve ince kıyılmış badem ekledikten sonra kalan balı gezdirerek servis edebilirsiniz.

11 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 11

SOMONLU PANKEK  TARİFİ

Malzemeler:

100 gr un
125 ml süt
2 adet yumurta
1 gr tuz
10 gr tereyağı
20 gr füme somon 
30 gr kaymaklı lor peyniri
3-4 yaprak maydanoz

Hazırlanışı:

Önceden ısıttığınız 220 derece fırına döküm tavanızı ısınması için yerleştirin. Un, süt, yumurta ve tuzu karıştırın ve 30 dakika dolapta dinlendirin. Isınan tavayı fırından çıkarın ve tereyağını içerisine koyup eritin, daha sonra harcınızı ekleyip fırına tekrar yerleştirin ve 8 dakika pişirin. Üzerine füme somon, kaymaklı lor peyniri ve maydanoz (arzu ettiğiniz taze otlar) ekleyerek sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.


12 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 12

YABAN MERSİNLİ PANKEK TARİFİ

Malzemeler

• 2 yumurta
• 3 yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 su bardağı süt
• 2 su bardağı Pancake
• 2 yemek kaşığı  Ayçiçek Yağı
• 1 paket vanilya
• Tuz

Üzeri için:

• Yaban mersini
• Pudra şekeri
• Karamelli Sos

Hazırlanışı:

1- Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın. Süt ve Ayçiçek Yağı’nı ilave edin. Pancake karışımı, vanilya ve bir tutam tuzu ekleyin. Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
2- Küçük boy yapışmaz yüzeyli tavaya çok az yağ sürün. Küçük kepçe dolusu hamuru tavaya döküp her iki tarafını da pişirin.  Karamelli Sos, yaban mersini ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.

13 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 13

DONDURMALI KAKAOLU PANKEK

Malzemeler

300 gr un
25 gr kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
600 ml süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı fındık yağı
Vanilyalı dondurma
200 gr bitter çikolata (külahları yapıştırmak için)

Hazırlanışı

Un, kakao, kabartma tozu, şeker, tuz, süt ve fındık yağını derin bir kasede çırpın. Önceden ısıttığınız tavaya, yarım kepçe dolusu harçtan bir çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde dökün. Her iki tarafını pişirin. Piştikten sonra kağıt havlu üzerine alıp soğutun. Külah şekli vererek eritilmiş çikolata ile yapıştırın. Pancake külahlar soğuduktan sonra içlerine vanilyalı dondurma toplarını yerleştirip servis yapın.