11 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 11

SOMONLU PANKEK  TARİFİ

Malzemeler:

100 gr un
125 ml süt
2 adet yumurta
1 gr tuz
10 gr tereyağı
20 gr füme somon 
30 gr kaymaklı lor peyniri
3-4 yaprak maydanoz

Hazırlanışı:

Önceden ısıttığınız 220 derece fırına döküm tavanızı ısınması için yerleştirin. Un, süt, yumurta ve tuzu karıştırın ve 30 dakika dolapta dinlendirin. Isınan tavayı fırından çıkarın ve tereyağını içerisine koyup eritin, daha sonra harcınızı ekleyip fırına tekrar yerleştirin ve 8 dakika pişirin. Üzerine füme somon, kaymaklı lor peyniri ve maydanoz (arzu ettiğiniz taze otlar) ekleyerek sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

12 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 12

YABAN MERSİNLİ PANKEK TARİFİ

Malzemeler

• 2 yumurta
• 3 yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 su bardağı süt
• 2 su bardağı Pancake
• 2 yemek kaşığı  Ayçiçek Yağı
• 1 paket vanilya
• Tuz

Üzeri için:

• Yaban mersini
• Pudra şekeri
• Karamelli Sos

Hazırlanışı:

1- Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın. Süt ve Ayçiçek Yağı’nı ilave edin. Pancake karışımı, vanilya ve bir tutam tuzu ekleyin. Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
2- Küçük boy yapışmaz yüzeyli tavaya çok az yağ sürün. Küçük kepçe dolusu hamuru tavaya döküp her iki tarafını da pişirin.  Karamelli Sos, yaban mersini ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.


13 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 13

DONDURMALI KAKAOLU PANKEK

Malzemeler

300 gr un
25 gr kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
600 ml süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı fındık yağı
Vanilyalı dondurma
200 gr bitter çikolata (külahları yapıştırmak için)

Hazırlanışı

Un, kakao, kabartma tozu, şeker, tuz, süt ve fındık yağını derin bir kasede çırpın. Önceden ısıttığınız tavaya, yarım kepçe dolusu harçtan bir çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde dökün. Her iki tarafını pişirin. Piştikten sonra kağıt havlu üzerine alıp soğutun. Külah şekli vererek eritilmiş çikolata ile yapıştırın. Pancake külahlar soğuduktan sonra içlerine vanilyalı dondurma toplarını yerleştirip servis yapın.

14 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 14

ÇİLEKLİ PANKEK TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta 
120 gr un
½ paket kabartma tozu 
140 ml süt
1 çimdik tuz 
8-10 tane çilek

Hazırlanışı:

Çilekleri dilimleyin. Yumurtanın sarısını ve beyazlarını ayırın. Beyazları bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını da un, kabartma tozu ve sütle çırpın. Kar haline gelmiş yumurta beyazlarını bir kaşık yardımıyla diğer malzemeye karıştırın. Her pancake için tavaya 1-2 dilim çilek koyun, üzerine 1 kaşık hamur döküp her iki yüzünü de pişirin.