YABAN MERSİNLİ PANKEK TARİFİ
Malzemeler
• 2 yumurta
• 3 yemek kaşığı pudra şekeri
• 2 su bardağı süt
• 2 su bardağı Pancake
• 2 yemek kaşığı Ayçiçek Yağı
• 1 paket vanilya
• Tuz
Üzeri için:
• Yaban mersini
• Pudra şekeri
• Karamelli Sos
Hazırlanışı:
1- Yumurtaları ve şekeri mikserle çırpın. Süt ve Ayçiçek Yağı’nı ilave edin. Pancake karışımı, vanilya ve bir tutam tuzu ekleyin. Kıvamlı bir hamur oluncaya kadar karıştırın.
2- Küçük boy yapışmaz yüzeyli tavaya çok az yağ sürün. Küçük kepçe dolusu hamuru tavaya döküp her iki tarafını da pişirin. Karamelli Sos, yaban mersini ve pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın.
DONDURMALI KAKAOLU PANKEK
Malzemeler
300 gr un
25 gr kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
600 ml süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı fındık yağı
Vanilyalı dondurma
200 gr bitter çikolata (külahları yapıştırmak için)
Hazırlanışı
Un, kakao, kabartma tozu, şeker, tuz, süt ve fındık yağını derin bir kasede çırpın. Önceden ısıttığınız tavaya, yarım kepçe dolusu harçtan bir çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde dökün. Her iki tarafını pişirin. Piştikten sonra kağıt havlu üzerine alıp soğutun. Külah şekli vererek eritilmiş çikolata ile yapıştırın. Pancake külahlar soğuduktan sonra içlerine vanilyalı dondurma toplarını yerleştirip servis yapın.
ÇİLEKLİ PANKEK TARİFİ
Malzemeler:
3 adet yumurta
120 gr un
½ paket kabartma tozu
140 ml süt
1 çimdik tuz
8-10 tane çilek
Hazırlanışı:
Çilekleri dilimleyin. Yumurtanın sarısını ve beyazlarını ayırın. Beyazları bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını da un, kabartma tozu ve sütle çırpın. Kar haline gelmiş yumurta beyazlarını bir kaşık yardımıyla diğer malzemeye karıştırın. Her pancake için tavaya 1-2 dilim çilek koyun, üzerine 1 kaşık hamur döküp her iki yüzünü de pişirin.