13 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 13

DONDURMALI KAKAOLU PANKEK

Malzemeler

300 gr un
25 gr kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
600 ml süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı fındık yağı
Vanilyalı dondurma
200 gr bitter çikolata (külahları yapıştırmak için)

Hazırlanışı

Un, kakao, kabartma tozu, şeker, tuz, süt ve fındık yağını derin bir kasede çırpın. Önceden ısıttığınız tavaya, yarım kepçe dolusu harçtan bir çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde dökün. Her iki tarafını pişirin. Piştikten sonra kağıt havlu üzerine alıp soğutun. Külah şekli vererek eritilmiş çikolata ile yapıştırın. Pancake külahlar soğuduktan sonra içlerine vanilyalı dondurma toplarını yerleştirip servis yapın.

14 / 14
Pankek tarifi nasıl yapılır? 14 farklı, kolay pankek tarifi ve püf noktaları - Resim : 14

ÇİLEKLİ PANKEK TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta 
120 gr un
½ paket kabartma tozu 
140 ml süt
1 çimdik tuz 
8-10 tane çilek

Hazırlanışı:

Çilekleri dilimleyin. Yumurtanın sarısını ve beyazlarını ayırın. Beyazları bir çimdik tuzla kar haline gelene kadar çırpın. Yumurta sarılarını da un, kabartma tozu ve sütle çırpın. Kar haline gelmiş yumurta beyazlarını bir kaşık yardımıyla diğer malzemeye karıştırın. Her pancake için tavaya 1-2 dilim çilek koyun, üzerine 1 kaşık hamur döküp her iki yüzünü de pişirin.